banner
Gündem

Başkan Dinçer ‘Altyapı bir şehrin geleceğidir’

AKSARAY BELEDİYESİ 45 AYDA 86 KİLOMETRE ASBESTLİ BORU DEĞİŞTİRDİ Altyapının şehrin geleceği olduğu inancı ile çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “45 aylık görev süremiz içerisinde değişimini gerçekleştirdiği..

Başkan Dinçer ‘Altyapı bir şehrin geleceğidir’
banner

AKSARAY BELEDİYESİ 45 AYDA 86 KİLOMETRE ASBESTLİ BORU DEĞİŞTİRDİ

Altyapının şehrin geleceği olduğu inancı ile çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “45 aylık görev süremiz içerisinde değişimini gerçekleştirdiği 86 kilometrelik asbest boru ile arızaların ve sızıntıların önüne geçilmesini sağladık” dedi.

Bu sayede günlük 4 bin ton su tasarrufu sağlandığını vurgulayan Dinçer, “Vatandaşlara daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu hizmeti verilmesi için gerçekleştirilen bu çalışma ile arızalarda yüzde 30 oranında azalmalar görüldü” dedi.

Yapılan çalışmalarla ilgili genel bilgiler veren Dinçer; “Aksaray’da içme suyu hizmeti 1980’li yıllarda yapılmış şebeke hatları üzerinden veriliyordu. Bu şebeke hatları kullanım ömrünü tamamlamış olması sebebi ile sık sık arızlara neden olarak içme suyu hizmetinde kesintilere neden oluyordu.  Kullanım ömrünü tamamlamış boruların değişimiyle bir diğer kazanım ise tarihi yapıların zemininin korunması oldu. Kalealtı Caddesi olarak adlandırılan caddeden geçen ana hatta oluşan sızıntılar özenle korunmaya çalışılan tarihi Ulu Camii’nin zeminine sızarak yapıya zarar veriyordu. Bu caddeden geçen hattı iptal ederek bu hat üzerinden beslenen mahalleler için Atatürk Bulvarı üzerinden yeni bir hattın yapımını gerçekleştirdik” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası