banner
Spor

Basketbol hayatının  vazgeçilmezi oldu

32 YAŞINDA TANIŞTIĞI BASKETBOL HAYATINI DEĞİŞTİRDİ Aksaray’da 30 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağımlı kalan fayans ustası 40 yaşındaki Kenan Yeşil, basketbol sporuyla hayata tutundu.Lig ekiplerinden 68 Aksaray Belediye..

Basketbol hayatının  vazgeçilmezi oldu
banner

32 YAŞINDA TANIŞTIĞI BASKETBOL HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Aksaray’da 30 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağımlı kalan fayans ustası 40 yaşındaki Kenan Yeşil, basketbol sporuyla hayata tutundu.Lig ekiplerinden 68 Aksaray Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda forma giyen Yeşil, “2012 yılında yaptığım bir trafik kazası sonrası belim kırıldı. Ayağa kalkamadım. Basketbol ile tanışmamdan sonra halkın içine karıştım ve Türkiye’nin birçok şehrine gittim. Şu anda istediğim yere gidip geliyorum ve mutlu bir hayatım var. Engellilerin toplumda mutlu olması gerçekten çok zor. Herkes aynı durumda olduğu için burada olmak güzel. Akşamları idmanlarımızı yapıyoruz. Her hafta bir deplasmana gidiyoruz. Kıbrıs’a bile basketbol oynamaya gittim. Psikolojik olarak basketbol beni rahatlatıyor” dedi.

‘KÖYDEN ŞEHRE GEZMEYE  GELDİM HAYATIMI DEĞİŞTİ’

Kaza sonrası birçok sıkıntı çektiğini dile getiren Yeşil, süreç içerisinde eşi Zeynep Yeşil’in desteğini her zaman hissettiğini ifade etti. 3 çocuk babası Yeşil, “Eşim beni engelli olarak görmedi ve her zaman arkamda durdu. Birçok şehre fizik tedaviye gittim. İlk önceleri yatalak gibiydim. Fizik tedavi ile çabalayarak bu hale geldim. Şükür yürüyorum. 2,5 yıl evden hiç çıkamadım. Psikolojik olarak çökmüştüm. Köyden bir gün Aksaray’a gelmiştim. Engelliler Derneğinin önünden geçerken şimdiki takım kaptanımız Dursun abi beni görmüş. Arkamdan seslendi ve orada tanıştık. Bana takımı ve basketbolu anlattı. Bende artık bu sandalyeden kurtuldum ve bir daha binmem dedim. Kendi arabası ile gelip beni köyden basketbola yaklaşık 2 yıl getirip götürdü. Bende basketbola alıştım ve bir daha da bırakamadım. 7-8 yıldır takımda oynuyorum. Futbola meraklıydım. Önceden basketbol ilgimi çekmiyordu. Şimdi ise tekerlekli basketbol benim için tuttuğum takım kadar önemli. Hem oynamasını hem de izlemesini seviyorum. Sevmesem bu sporu yapamam. Ben köyden 3-4 gün antrenmana geliyorum. Spora tüm engelliler gelmeli. Özellikle gençlerimiz mutlaka spor yapmalı. Çünkü milli takıma kadar giden arkadaşlarımız var. Burası bir psikolojik tedavi merkezi gibi insanı rahatlatıyor” diye konuştu.

‘YOLDA TANIŞTIĞIMIZ KENAN, TAKIMIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU’

Takım Kaptanı Dursun Duru ise Kenan Yeşil’in takıma alınma sürecini şöyle anlattı: “Bu sporu bir kez yapmaya başladığınızda kolay kolay bırakamıyorsunuz. Kenan spora başladı ve hayatı tamamen değişti. Bu bizi de mutlu etti. Basketbol uzun bir süreç ve sabır isteyen bir spor dalı. Kenan bizim vazgeçilmezimiz ve takımın neşe kaynağı.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası