banner
Esnaf

Bayramlar, küçük esnafın en büyük umudu oldu

Aksaray’da Kurban Bayramı öncesi çarşı merkezinde alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Bayram için memleketine dönen gurbetçilerin küçük esnafı tercih etmesi esnafları sevindiriyor. Esnaflar, bir önceki bayrama kıyasla satışların yüksek fiyat artışlarına rağmen..

Bayramlar, küçük esnafın en büyük umudu oldu
banner

Aksaray’da Kurban Bayramı öncesi çarşı merkezinde alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Bayram için memleketine dönen gurbetçilerin küçük esnafı tercih etmesi esnafları sevindiriyor.

Esnaflar, bir önceki bayrama kıyasla satışların yüksek fiyat artışlarına rağmen yüzde 30 oranında arttığını söylüyor. Kapalı Çarşı esnaflarından Buğra Demir, bayram öncesi çarşı içerisinde hareketlilik olduğunu belirterek, “Piyasalarda genel olarak uzun zamandır hareketlilik yaşanmıyordu. Şu an gurbetçi vatandaşlarımızın şehrimize gelmesiyle birlikte işlerimiz arttı. Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı fiyatlar sürekli değişiyor. Bayram öncesi beklediğimiz satışları gerçekleştirebilirsek rahatlayacağız. Bayramlar küçük esnafın en büyük umudu oldu” dedi.

HAREKETLİLİK SEVİNDİRDİ

Demir, Aksaray’da her yıl olduğu gibi bu sene de çarşı esnafının yüzünü gurbetçi vatandaşların güldürdüğünü ifade ederek, “Yıl boyunca sıkıntılı bir şekilde ilerleyen işlerimiz gurbetçilerimizin gelmesiyle hareketleniyor. Aksaray’da en başta döviz olmak üzere hazır giyim, gıda gibi birçok sektör onlar sayesinde canlanıyor. Bu hareketlilikten biz Kapalı Çarşı esnafları da nasibimizi alıyoruz. Bayram öncesi bu hareketliliğin başlaması hepimizi sevindirdi. Umarım hareketlilik bayramdan sonrada devam eder” diye konuştu. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

 

   

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası