banner
Gündem

‘Bedriye Medresesi açılışa hazırlanıyor’

TARİHİ DOKUSUYLA GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILAN BEDRİYE MEDRESESİ’NDE TEFRİŞAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Aksaray Belediyesinin restorasyonunu tamamlayarak iç tefrişat çalışmalarına başladığı Bedriye Medresesi gençler için hazırlanıyor. Aksaray’da tarihi yapıları koruma altına aldıklarını..

‘Bedriye Medresesi açılışa hazırlanıyor’
banner

TARİHİ DOKUSUYLA GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILAN BEDRİYE MEDRESESİ’NDE TEFRİŞAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Aksaray Belediyesinin restorasyonunu tamamlayarak iç tefrişat çalışmalarına başladığı Bedriye Medresesi gençler için hazırlanıyor.

Aksaray’da tarihi yapıları koruma altına aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar Köprüsü, Kılıçarslan Türbe ve Köşkü, Melik Mahmut Gazi Hangahı, II. Kılıçlarsan Hamamı, Pir Ali Sultan, Hasas Baba ve Hamza Baba Türbelerinden sonra Bedriye Medresesi’nde başlattığı restorasyon çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti.

Kültürel mirasların gelecek nesillere aktarılması amacıyla Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Bedriye Medresesinde başlatılan restore çalışmalarıyla medreseyi gün yüzüne çıkardıklarını belirten Dinçer, Bedriye Medresesinin geçmiş tarihe tanıklık etmiş Aksaray’ın en önemli değerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edildiği tahmin edilen Bedriye Medresesinin Selçuklu ve Osmanlı Döneminde medrese olarak kullanıldığını aktaran Başkan Dinçer, Bedriye Medresesinin Osmanlı’nın son dönemi ile erken Cumhuriyet Dönemi’nde fetvahane olarak hizmet verdiğini belirtti.

Bedriye Medresesinde restore çalışmalarının sona yaklaşıldığını ifade eden Başkan Dinçer, aslına uygun olarak restore edilen Bedriye Medresesinin herkesin keyifli vakit geçireceği ve öğrencilerin ders çalışabilecekleri bir alana dönüştüreceklerini kaydetti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası