banner
Gündem

Belediye kurban için tedbirler aldı

Aksaray Belediyesi, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı koşullarda Kurban ibadetini yerine getirmesi için gerekli önlemleri aldı. Kurban satışları Aksaray Ticaret Borsası yanı modern hayvan pazarında yapılıyor. Kurban satış noktasında kurbanlık..

Belediye kurban için tedbirler aldı
banner

Aksaray Belediyesi, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı koşullarda Kurban ibadetini yerine getirmesi için gerekli önlemleri aldı.

Kurban satışları Aksaray Ticaret Borsası yanı modern hayvan pazarında yapılıyor. Kurban satış noktasında kurbanlık hayvanların belge ve sağlık kontrollerinde Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri ve zabıta tarafından koordineli bir şekilde yapılacak. Ayrıca kurban satış ve kesim noktalarında yaşanacak olası trafik yoğunluğunu önlemek için belediye ulaşım hizmetleri müdürlüğü ekiplerince bir dizi tedbirler alındı.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirirken işlerini kolaylaştırmak için Kurban kesim noktalarına toplam 30 adet caraskal kuracağını bildirdi. Temizlik ekipleri ise bayram boyunca kurban kesim alanlarında oluşan atıkları sık sık temizleyecek.

Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi gerçekleştirenler hakkında yasal işlem başlatılacak.

Aksaray Belediyesi, her Kurban Bayramında olduğu gibi bu bayramda da sahibin elinden kaçan kurbanlıklar için önlem aldığını belirtti. Bayramda kaçan kurbanları yakalamak için belediyede ekipler hazır olarak bekleyecek.

Kurbanlıklarını elinden kaçıran vatandaşlar Alo 153 veya (382) 213 54 92 no’lu telefon hattından yardım isteyebilecek.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Aksaray Belediyesi Yeni Mahallede bulunan Aksaray Ticaret Borsası Mezbahada çadır kurarak vatandaşlara kavurma ve çay ikramında bulunacak. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası