banner
Özel

Bez çanta kültürü yaygınlaşıyor

  Ücretli poşet uygulamasının yürürlüğe girmesiyle alışveriş yapacak vatandaşlar tek kullanımlık poşetler yerine bez çanta ve file torba gibi seçeneklere yöneldi. Doğa dostu ve sağlıklı olmasının yanı sıra bez çanta..

Bez çanta kültürü  yaygınlaşıyor
banner

 

Ücretli poşet uygulamasının yürürlüğe girmesiyle alışveriş yapacak vatandaşlar tek kullanımlık poşetler yerine bez çanta ve file torba gibi seçeneklere yöneldi.

Doğa dostu ve sağlıklı olmasının yanı sıra bez çanta ve file torbalar işlevsellik açısından da ilk tercihler arasında yer alıyor.

Naylon poşetlerin doğada uzun yıllar kaybolmadığını ifade eden Fatma Yıldırım, daha çevreci bir yaklaşımla herkesin bez çanta kültürünü benimsemesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Ülkemizde, plastik, naylon, polyester gibi tamamı sentetik ürünlerden üretilen poşet torbalar doğaya zarar vermektedir.  Doğaya bırakılan bir plastik poşet bile toprağa zararlı etkiler bırakabiliyor. Tüm bu nedenlerden dolayı bez çantaları kullanarak doğaya ve geleceğe katkıda bulunmak gerekiyor. Marketlerde verilen poşetlerin parayla satılmaya başlandığı günden itibaren, halkımız da poşet torbalara para vermektense kendi diktikleri veya sürekli kullanabileceği bez çantaları tercih ediyor. Ücretli poşet uygulaması doğa açısından da daha sağlıklı bir tercih oldu” dedi.

Kasaların kenarında satılan doğa dostu çantaların her markette yer aldığını vurgulayan Yıldırım, satın alınan bez çantanın hem maliyetinin hem de kullanım süresinin fazla olduğunu söyledi. Yıldırım sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bez çantaların kullanımının yaygınlaştırılması adına çok ucuz fiyatlarla raflarda yerini alıyor. Maliyeti de satışı da oldukça ucuz olduğu için, insanlar bez çanta kullanımını hızla benimsedi. Plastik poşetlerin kullanımını rafa kaldırıp, bez çanta veya torba kullanımına odaklanmak gerekiyor. Alışverişlerde tercih edilebilecek pazar arabaları gibi farklı çözümlerin arayışına girmek doğanın tahrip edilmesinin önüne geçilmesine de ciddi ölçüde etki ediyor.” Foto-Haber: Senanur TEMÜR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası