banner
Gündem

Bilim merkezi 2022’de birçok organizasyona ev sahipliği yaptı

DİNÇER; ‘AKSARAY BİLİM MERKEZİMİZDE 272 BİN 316 KİŞİYİ AĞIRLADIK’ Aksaray Bilim Merkezi yıl içinde bilim festivaline, çocuk şenliğine, toplu sünnet şölenine, gurbetçi buluşmalarına, şehir gezilerine, tiyatro etkinliklerine, konserlere, yarışmalara, eğitici..

Bilim merkezi 2022’de birçok organizasyona ev sahipliği yaptı
banner

DİNÇER; ‘AKSARAY BİLİM MERKEZİMİZDE 272 BİN 316 KİŞİYİ AĞIRLADIK’

Aksaray Bilim Merkezi yıl içinde bilim festivaline, çocuk şenliğine, toplu sünnet şölenine, gurbetçi buluşmalarına, şehir gezilerine, tiyatro etkinliklerine, konserlere, yarışmalara, eğitici seminerlere ve kurslara ev sahipliği yaptı.

Gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için hayata geçirildiği ifade edilen Aksaray Bilim Merkezi 2022 yılının en çok ziyaret edilen tesisleri arasında yer aldı.

Yıl içerisinde düzenlediği faaliyetlerle öğrencilere de ev sahipliği yapan Bilim Merkezi, TUBİTAK, ROKETSAN, TÜRKSAT, TURKİSH TECNİC, Mercedes-Benz gibi ulusal ve uluslararası platformlarda adından söz ettirmiş firmalara da kapılarını açtı.

Gençlerin kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri adına hizmete sunulan bilim merkezi içerisinde ileri teknolojik donanımlara sahip alanlar yer alıyor. Bilim Merkezi içerisinde bulunan kütüphanede gençler aradığı kaynağa kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Ayrıca bilimsel ve teknik konulara ilgisi olan gençler içinde Ar-Ge amaçlı kullanılabilecek laboratuvarlar bulunuyor.

Alanında uzman eğitimciler Bilim Merkezindeki alanlarda çocukların ve gençlerin ilgisini ve ihtiyacını karşılayacak birçok etkinlik düzenliyor. Düzenlenen etkinliklerle gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Bu eksende Aksaray Bilim Merkezinden 2021 yılında 52 bin 285 kişinin faydalandığını bildiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer 2022 yılında bu rakamın 272 bin 316 kişiye ulaştığını aktardı.

Aksaray Bilim Merkezi’nin yıl içerisinde alanıyla ilgili 9 ulusal organizasyonda yer aldığını kaydeden Evren Dinçer, TEKNOFEST 2021 ve TEKNOFEST 2022 kurumsal katılımcısı olduğunu belirtti.

Dinçer şöyle konuştu: “Bilim Merkezimiz donanımı ve içeriği bakımından Orta Anadolu’nun en kapsamlı merkezlerinden biridir. Gençlerimizin kendini yetiştirebileceği geliştirebileceği zengin içeriklere sahip bir mekân gençlerimiz severek kullanıyor. Kurslar etkinlikler ve toplu organizasyonlar yapılarak her zaman dolu dolu çalışmalar yapılıyor. Bundan dolayıdır ki yıl içerisinde yaptığımız etkinlik ve faaliyetlere 272 bin 316 kişi katılım sağladı. Tüm gençlerimizi 2023 yılında yapacağımız faaliyetlere daha aktif katılmaya, Bilim Merkezimizi aktif olarak kullanmaya, buradaki imkanlardan yararlanmaya davet ediyorum.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası