banner
Gündem

Binlerce fidanla ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu oluşturuldu

Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Aksaray- Nevşehir karayolunun 1. kilometresinde bir yamaca ‘mazı’ fidanlarıyla 45 günde  ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu işlendi. Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü 3 bin metrekare alana fidanlardan ‘Türkiye..

Binlerce fidanla ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu oluşturuldu
banner

Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Aksaray- Nevşehir karayolunun 1. kilometresinde bir yamaca ‘mazı’ fidanlarıyla 45 günde  ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu işlendi.

Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü 3 bin metrekare alana fidanlardan ‘Türkiye Yüzyılı’ logosu işlenmesi için çalışma başlattı. Yamaçtaki kayaların temizlenmesiyle başlayan çalışmada, 8 bin kurtbağrı, 4 bin 50 adet altuni mazı,50 bin doğu mazısı toprakla buluşturuldu.

İşlenen logo Aksaray-Nevşehir karayolunun Özel İdare arkasından görülebiliyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Aksaray Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman, “Bu fidanlar büyüdüğünde makasla, budama ve şekil verme işlemlerini yaparak yazıların, yıldızların hilalinin tek tek okunması, görülmesini sağlayacağız. Bu çalışmamız yaklaşık 45 gün sürdü. Logomuzu gören vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler aldık. Bizde Orman İşletme Müdürlüğü olarak Aksaray’a böyle bir eser bıraktığımız için çok mutluyuz” dedi. Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası