banner
Spor

Bir günde hayatı değişti

10 yıl önce damar tıkanıklığı nedeniyle sağ bacağı diz altından kesilen 1 çocuk annesi  Göksu Kendier, 2 yıl önce başladığı voleybol sayesinde hayata yeniden tutundu. 37 yaşındaki Göksu Kendier, 2 yıl..

Bir günde hayatı değişti
banner

10 yıl önce damar tıkanıklığı nedeniyle sağ bacağı diz altından kesilen 1 çocuk annesi  Göksu Kendier, 2 yıl önce başladığı voleybol sayesinde hayata yeniden tutundu.

37 yaşındaki Göksu Kendier, 2 yıl önce başladığı oturarak voleybol branşında kısa sürede milli takıma seçildi.

Paralimpik Oturarak Voleybol Milli Takımıyla Aksaray’da kampa katılan Kendier, “Damar tıkanıklığı nedeniyle sağ diz altından  bacağım kesildi. Şu an 13 yaşındaki kızım ve annemle beraber yaşıyoruz. Hiçbir sağlık sorunum yoktu. Bir anda  bacağım kesildi. Zor bir süreç geçirdim ama ben bunun üstesinden gelebileceğime inandım ve bacağımı bir kayıp olarak düşünmedim. Hatta daha çok üzerine giderek daha aktif olmaya karar verdim. 2 yıl önce voleybol ile  tanıştım. Voleybol bana mutluluk veriyor. Takımdaki genç oyunculara da örnek oluyorum. Doktorların tavsiyesiyle spora yöneldim. İyi ki milli takıma katılmışım” dedi.

Hayatı ve yaşamayı sevdiğini söyleyen Kendier,  “Çok çabuk toparlandım.  Bacağımın bana engel olmadığını önce kendim kabul ettim. Biliyorum ki herkes bir engelli adayı. ‘Bugün çok sağlıklıyım’ diyen herkesin yarın her şey başına gelebiliyor. Neredeyse doktora hiç gitmemiş biri olarak bir günde hayatım değişti. İnsanların hayatlarında ne olursa olsun, hayata tutunmaları lazım. Mutlu olmaya gayret etsinler. İnsanlar kendini olduğu gibi kabul etsin. Bunun yanında sporu da hayatlarına dahil etmeyi unutmasınlar” dedi. Foto: Şeyda COŞAR/ Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası