banner
Esnaf

Bir Ramazan lezzeti: GÜLLAÇ

Aksaray’da Ramazan ayıyla özdeşleşen lezzetler oldukça fazla talep görüyor. Aksaray ParkSite Alışveriş Merkezi’nde hizmet veren Fatih Sabri Pastanesi işletme sorumlusu İlyas Açıkgöz Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıları ve lezzetlerinden bahsetti. ‘ÜRÜNLERİMİZİ..

Bir Ramazan  lezzeti: GÜLLAÇ
banner

Aksaray’da Ramazan ayıyla özdeşleşen lezzetler oldukça fazla talep görüyor. Aksaray ParkSite Alışveriş Merkezi’nde hizmet veren Fatih Sabri Pastanesi işletme sorumlusu İlyas Açıkgöz Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıları ve lezzetlerinden bahsetti.

‘ÜRÜNLERİMİZİ ÇOĞALTTIK’

Genelde Ramazan ayında güllaç, tahinli pide ve kadayıf satışlarının arttığını belirten Açıkgöz, “Aksaray’ımızda ‘11 Ayın Sultanı’ Ramazanda müşterilerimiz tarafından oldukça ilgi gören lezzetlerimizin başında güllaç, sonrasında ise tahinli, şekerli, cevizli, üzümlü pide ve kaymaklı ekmek kadayıfı var. Müşterilerimize, ürünlerimiz günlük ve taze bir şekilde yapılarak sunulmaktadır. Diğer tatlılarımızın da satışı ciddi şekilde arttı. Bu yüzden Ramazana özel tüm ürünlerimizi çoğalttık” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN’IN VAZGEÇİLMEZİ

Hafif olması sebebiyle Ramazan ayında oldukça fazla tüketilen güllaç, yıllardır Aksaray’ın geleneksel tatlısı olarak bilindiğini ifade eden Açıkgöz şöyle konuştu: “Aksaraylıların severek tükettiği, Ramazan ile özdeşleşen, en çok talep gören tatlı güllaçtır. Sebebi ise hafif bir kıvamdan yapıldığı için iftar yemeğinden sonra mideye ağır gelmiyor. Osmanlı döneminden itibaren tüketilen bu sütlü tatlıyı çeşitleriyle her gün meyveli, incir cevizli, sade cevizli, fıstıklı şeklinde tezgâhlarımızda bulabilirsiniz. Ramazan’ın olmazsa olmazı olan güllacın meyveli, cevizli çeşitleri müşterilerimiz tarafından çok seviliyor. Ayrıca beslenme uzmanlarına göre güllaç içerisinde bulunan bol protein ve B, E vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu yüzden iftar sonrası tatlı tercihinde kararsız kalan tüm müşterilerimize güllaç tavsiye ediyorum.” Foto-Haber: Aigerim IRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası