banner
Özel

Bisiklet kullanımı giderek yaygınlaşıyor

Aksaray’da vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanmak yerine hem tasarruflu hem de sağlıklı olan bisikletleri tercih ediyor. Vatandaşlar, bisiklet yollarının ve istasyonların artmasıyla birlikte daha güvenli bisiklet sürme alanlarına kavuşmuş durumda…

Bisiklet kullanımı giderek yaygınlaşıyor
banner

Aksaray’da vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanmak yerine hem tasarruflu hem de sağlıklı olan bisikletleri tercih ediyor.

Vatandaşlar, bisiklet yollarının ve istasyonların artmasıyla birlikte daha güvenli bisiklet sürme alanlarına kavuşmuş durumda. Dolayısıyla gerek Aksaray Üniversitesi (ASÜ) kampüs sınırları içerisinde gerekse kent genelindeki bisiklet kullanım oranlarında önemli derecede artış gözlemlendi.

ASÜ 10 bin 200 aktif bisiklet kullanıcısıyla, AKBİS yaklaşık 14 bine yakın üye sayısıyla kentte önemli sayıda bir bisiklet kullanımının var olduğunu ortaya koyuyor.

Doğa dostu bisiklet projelerinde, bisiklet sayılarının artması, mevcut bisiklet yollarının revize edilmesi ve yeni yolların kente kazandırılması aynı zamanda bisikleti bırakabilecek istasyonların çoğalması kullanımı kolaylaştırarak enerjiden tasarruf etme hususunda da önemli bir rol oynuyor.

Öte yandan bisiklet kullanıcılarının ücretsiz olarak kullanabilecekleri 10 farklı noktadaki bisiklet tamir istasyonları; Cumhuriyet Mahallesine, Kılıçarslan Parkı Girişine Fatih Mahallesi Pazar Pazarı karşısına, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne, Ebulfeyz Elçibey Caddesine, Atatürk Bulvarı üzerine, 30 metrelik yola, Aksaray Bilim Merkezi Önüne, 15 Temmuz Milli İrade Meydanına ve Aksaray Üniversitesi içerisine yerleştirilmiş durumda…

ULAŞIMDA RAHATLIK SAĞLANIYOR

Enerji tasarrufu, sağlıklı yaşam, spora teşvik, gürültü ve görüntü kirliliğinin azalması amacıyla Aksaray Belediyesi tarafından yapılan Akıllı Bisiklet Yolu projesinde kullanıma açık 120 bisiklet bulunuyor.

Vatandaşlar yalnızca belediye bisikletlerini kiralayarak değil, esnaflardan da hem kiralama hem de satın alma yöntemiyle bisiklet ediniyor. Kentte her an her yaş grubundan bir bisiklet kullanıcısıyla karşılaşabilirsiniz.

Erişilebilirlik açısından son derece kullanışlı olan bisiklet istasyonları 11 farklı yerde bulunuyor. Toplamda ise 32 kilometrelik bir ulaşım ağına sahip.

‘Akıllı Bisiklet Uygulama’ (AKBİS) projesi kapsamında dijital olarak kiralanabilen bisikletler İOS ve ANDROİD işletim sistemi olan akıllı telefonlardaki ‘2biss’ uygulaması ile çalışıyor.

Uygulamayı indirip üye oluyor, istenilen kişisel bilgilerinizi giriyor ve ardından giriş yapıyorsunuz. İstasyonlarda bulunan karekodlar ile alınacak bisiklet rezervasyon edilebilir. Kullanmak istenildiğinde ise telefona SMS yoluyla gelen şifrenin sisteme girilmesiyle bisikletlerin kilidi açılıyor. Ayrıca bulunduğunuz konuma en yakın bisiklet istasyonunu da uygulamayla bulabilirsiniz. Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası