banner
Gündem

‘Bozkır diye geldik doğa harikası çıktı’

türkiye”nin önemli turizm merkezlerinden kapadokya”nın incisi olarak adlandırılan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu ihlara vadisi”nde, son günlerde bahar yoğunluğu yaşanıyor. yerli ve yabancı turistler 14 kilometre uzunluğundaki vadide yürüyüş yapıp..

‘Bozkır diye geldik doğa harikası çıktı’
banner

türkiye”nin önemli turizm merkezlerinden kapadokya”nın incisi olarak adlandırılan, tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu ihlara vadisi”nde, son günlerde bahar yoğunluğu yaşanıyor.

yerli ve yabancı turistler 14 kilometre uzunluğundaki vadide yürüyüş yapıp fotoğraf çekilmeden ayrılmıyor.

güzelyurt ilçesindeki ihlara vadisi, kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsüyle kapadokya”yı gezmeye gelen yeril ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. kapadokya güzergahı üzerinde olduğu için ilk olarak ihlara vadisi”ne gelen turistler, 394 basamaklı merdivenden inip, 14 kilometre uzunluğundaki vadiyi geziyor. mikro klima özelliğiyle de dikkatleri üzerine çeken ihlara vadisi, son dönemlerde kore başta olmak üzere paraguay ve pakistanlı turistlerden yoğun talep görüyor.

 

 

‘anadolu”yu bozkir olarak bİlİyorduk”

İstanbul”dan ihlara vadisi”ni görmeye gelen sümeyra uludağ , “kapadokya bölgesi”ni ziyarete geldik ve ilk önce ihlara vadisi”ne uğradık. daha gezinin başında çok güzel bir doğa harikası yemyeşil yerle karşılaştık. Ülkemizin güzel yerlerinden bir tanesi, herkesin gelip görmesini isterim. anadolu”yu bozkır olarak biliyorduk. 14 kilometrelik vadinin 3 kilometresinde gezip yürüyüş yaptık. arkadaşlarımızla beraber fotoğraf çekindik. vadinin dinlendirici bir havası var” dedi.

 

 

ankara”dan gelen ceyda açıkgöz usta ise, melendiz çayı kenarında vakit geçirmekten mutluluk duyduğunu söyledi. açıkgöz, “İlk kez vadiye geliyorum. doğa ile iç içe bir mekan beklemiyordum. İçerisinde kiliseler var ile çok güzel yürüyüş yolları var. kiliseleri tek tek gezip tarihi yerleri görmüş olduk. çok keyifli bir gezi oldu. melendiz çayı kenarında çayımızı yudumlayıp, fotoğraf çekindik. doğası bizi büyüledi”diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası