banner
Özel

Bu kurslar çocukların gelişimine katkı sağlıyor

Aksaray Belediyesinin çocuklar için açtığı Çocuk Aktivite Merkezi ve Oyuncak Müzesi’ndeki faaliyetlere katılım sağlayan çocuklar, teknolojik araçlardan uzaklaşarak sosyal ve kişisel olarak kendilerini geliştiriyorlar. ParkSite AVM’de hizmet veren merkezde resim,..

Bu kurslar çocukların gelişimine katkı sağlıyor
banner

Aksaray Belediyesinin çocuklar için açtığı Çocuk Aktivite Merkezi ve Oyuncak Müzesi’ndeki faaliyetlere katılım sağlayan çocuklar, teknolojik araçlardan uzaklaşarak sosyal ve kişisel olarak kendilerini geliştiriyorlar.

ParkSite AVM’de hizmet veren merkezde resim, drama, gitar, boyama, el becerileri, robotik kodlama gibi birçok kurs yer alıyor.  Merkez yetkilisi Nurhan Çelikturan, çocukların büyüyüp gelişmesi, faydalı şeyler yaparak boş zamanlarını değerlendirmesi açısından kursların önemli bir konumda olduğunu kaydetti.

Manevi ve kültürel değerleri çocukların gelişim sürecinde kazandığına dikkat çeken Nurhan Çelikturan şöyle konuştu: “Anne babalar, çocukların yatkın olduğu beceri ve yetenekleri anlamak için onları çeşitli kurslara yönlendirmeli ve kendilerini tanıma fırsatı oluşturmalılar. Bu açıdan kurslarımız oldukça önemlidir. Ayrıca, çocuklar için eğitim kursları sadece yararlı değil, aynı zamanda ilgi çekicidir o yüzden bizim merkezimiz gelişmek isteyen çocukların buluştuğu yerdir.”

‘FAYDALI VE EĞLENCELİ OLMASI

BAKIMINDAN KURSLARIMIZ ÇOK ÖZEL’

Merkezde zihinsel ve bilişsel gelişimler için 04-14 yaş arası çocuklara 2 aylık kursların verildiğini anlatan Çelikturan, “Merkezimiz Aksaray’da çeşitli alanlar, atölyeler ve bir çocuk için gerekli olan her şeye sahiptir. Faydalı ve eğlenceli olması bakımından kurslarımız özeldir. Bugünlerde merkezimizde 600 tane öğrenci eğitim alıyor. Son yıllarda kişisel gelişimler açısından faydalı olan drama ve gitar kursu; bilgisayar eğitimi ve yazılım temelini öğreten robotik kodlama kursu, yazılı olarak yapılan akıl ve zeka oyunlarının oynandığı kursları aktif olarak veriyoruz. Aynı zamanda kurs bitiminde toplu turnuvalar yapıyoruz. Bu kursların dışında atölyemizde el becerilerini geliştirmek adına keçeden aksesuar yapımı, aşamalı olarak resim teknikleri, hem karakalem hem yağlıboya hem de guaj boya çalışma eğitimi verdiğimiz resim kursları çocuklara hitap etmek adına düzenleniyor” ifadelerini kullandı.

HER HAFTA YENİ EĞLENCE

Her hafta farklı etkinliklerin yapıldığı kurslarda çeşitli programların yapıldığını söyleyen Çelikturan: “Merkez etkinlikleriyle okul programlarımız oluyor. Okullarımız randevu alarak oyuncak müzemizi geziyor, etkinliklere katılıyor ve palyaço gösterimizi seyrediyorlar. Ayrıca sene sonunda toplu sertifika törenleri yapıyoruz.  Haftada bir gün de mutlaka palyaço gösterimiz oluyor” dedi.

‘MÜZE KÜLTÜRÜ KÜÇÜK

YAŞTA KAZANILIR’

Merkezde ayrıca Oyuncak Müzesinin de yer aldığını bildiren Çelikturan, “Geçmişten bugünümüze 100 yıllık oyuncaklar burada sergileniyor. Bu müze Türkiye’nin dört bir yanından toplanan, geçmişte köylerde, kentlerde yaşayan insanların kullandıkları; oyuncak, ayakkabı, eşya, beşik ve bisikletlerin sergilendiği bir müzedir. Müzedeki her oyuncak eserinin bir hikayesi vardır. Çocukları küçük yaştan müzeye götürmek onların kültürümüzü tanımasını yaratıcılık ve mantık duygularını kazanmasını sağlar. Bu yüzden tüm küçük ziyaretçilerimizin müzemizi tanımasını istiyoruz. Çünkü müze kültürü çocuk yaşta kazanılır” ifadelerine yer verdi.  Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası