banner
Özel

Bu kurslar meslek sahibi yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığından onaylı güzellik uzmanlığı kursları, ev hanımlarından ve kuaförlerdeki çalışan kadınlara kadar yoğun ilgi görüyor. Züleyha Akademi ve Güzellik Salonunun açmış olduğu kurslarda manikür-pedikür uzmanlığı, profesyonel ve kalıcı makyaj,..

Bu kurslar meslek sahibi yapıyor
banner

Milli Eğitim Bakanlığından onaylı güzellik uzmanlığı kursları, ev hanımlarından ve kuaförlerdeki çalışan kadınlara kadar yoğun ilgi görüyor. Züleyha Akademi ve Güzellik Salonunun açmış olduğu kurslarda manikür-pedikür uzmanlığı, profesyonel ve kalıcı makyaj, epilasyon uygulamasına kadar birçok uygulamalı eğitim veriliyor.

 

Aksaray’da bir ilke imza attıklarını söyleyen Akademi ve Güzellik Salonu işletmecisi Züleyha Kaçar, eğitimlerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.  Kentte 30 yıldır kuaförlük sektöründe hizmet verdiğini ifade eden Kaçar, “Genç kızlarımız ve bu işe meraklı kadınlarımıza kurslarımızda eğitim veriyoruz. Eğitimleri tamamlandıktan sonra da kendi iş yerlerini açabiliyorlar. Verdiğimiz belgelerimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. Haftanın 5 günü, günlük 8 saat eğitim ile 5 ay sonunda kursiyerlerimiz ustalık belgesini alabiliyorlar. Ev hanımı olup da burada eğitim alarak güzellik salonu açan birçok kursiyerimiz oldu” diye konuştu.

‘HEDEFİM KENDİ İŞLETMEMİ AÇMAK’

Kursiyerlerden 43 yaşındaki Sibel Çetinkaya hedefinin kendi işletmesini açmak olduğunu söyledi.  Uygulamalı dersler ile teorik bilgilerini pekiştirdiklerini kaydeden Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı: “Uzun yıllar eşim ile birlikte arıcılık sektöründe çalıştım. Şimdi ise arıcılığı bırakıp ilgim olan güzellik sektörüne girmeye karar verdim. Derslerimiz güzel gidiyor. Severek buraya geliyorum. Sınavı kazandıktan sonra iyi bir güzellik uzmanı olup kendi işyerimi açmayı hedefliyorum. Bu iş benim için daha zevkli bir meslek, aynı zamanda geleceği olan bir iş olarak görüyorum.”

Sağlık yönetimi mezunu 24 yaşındaki Hatice Kaya ise, “Güzellik sektörüne bir merakım vardı. Bu yüzden kurslara katıldım. Burada derslerimiz çok verimli geçiyor. Eğitimlerimi başarılı bir şekilde tamamlayanca bir işyeri açmayı hedefliyorum” diye konuştu. Foto- Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası