banner
Özel

Bu proje Aksaray’a yılda 750 milyon lira katkı sağlayacak

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 37. sicil numarasıyla kurulduğu müjdesini verdi. Saklav, bin 445 dekar alanda kurulan OSB’nin, Türkiye’de tarıma..

Bu proje Aksaray’a yılda 750  milyon lira katkı sağlayacak
banner

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin 37. sicil numarasıyla kurulduğu müjdesini verdi.

Saklav, bin 445 dekar alanda kurulan OSB’nin, Türkiye’de tarıma dayalı sanayi alanında ikinci sırada yer aldığını ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Tarımsal üretime katkı sağlama anlamında kentteki en büyük projenin tarıma dayalı ihtisas organize sanayi olduğunu aktaran Saklav; “Geçtiğimiz yıl Haziran ayında başladığımız projemizde jeotermal enerji ve topraksız tarım yöntemiyle üretim yapılacak. Bittiğinde Türkiye’de 2’nci büyük OSB sera olacak. Projemiz 6 Ocak 2023’tetüzel kişilik kazandı. İnşallah yapımına başlandığında içeriğinde 35 adet sera parseli, 15 adet sanayi parseli olacak. Sosyal tesisler anlamında parklar, yeşil alanlar olacak. Çalışan personelin büyük bir bölümü kadınlarımızdan oluşacak. Yılda ortama bu seralardan 50 bin ton sebze üretimi yapılacak. Ürettiğimiz ürünleri yurt içi ile yurt dışı piyasalarında satışa sunacağız. Bu sayede ilimizin sebze ve meyve üretimi de yüzde 50 oranında da artacak. İlimizin ekonomisine de yıllık 750 milyon TL katkı sağlanacak” dedi.

Projede jeotermal, güneş, rüzgâr ve bio-kit olarak 4 farklı enerji kaynağı kullanacaklarını belirten Saklav, “Seralarda ısıtmada kullanacağımız enerjiyi piyasa koşullarında satın alacağız. Jeotermal enerji ile sistemdeki suyu 80 derece ısıtıp seralara tekrar vereceğiz. Artık suyu ise tekrar deşarj ederek kuyulara basacağız. Bu şekilde kurulumunu gerçekleştireceğiz. Şu an talepleri almaya hazırlanıyoruz. Bu vizyon proje şehrimizi çok ileriye götürecek” diye konuştu. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası