banner
Eğitim

Bu sergi ile kültürel miras gelecek kuşaklara aktarılacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay, ‘Özlem’ ismini verdiği yedinci kişisel sergisini açtı. Serginin açılışında konuşan..

Bu sergi ile kültürel miras gelecek kuşaklara aktarılacak
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay, ‘Özlem’ ismini verdiği yedinci kişisel sergisini açtı. Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, kilim, halı ve dokuma sanatının Orta Asya’dan günümüze kadar devam eden geleneklerden birisi olduğunu söyledi. Serginin geleneği yaşatma ve sanatı sürdürme bakımından takdire şayan olduğuna dikkat çeken Özçifçi, “Dokuma ürünlerde duygular ifade edilir. Örneğin; bir dokuma üründe yer alan küpe veya sandık motifi, o dokumayı yapanın evlenme talebi olarak anlaşılır. Çok kıymetli olan dokuma eserler hâlâ evlerde çok uzun yıllar boyunca, bir aile mirası olarak saklanır” diye konuştu.

‘SADECE GÖRSEL DEĞİL AYNI ZAMANDA DUYGULARI AKTARIYOR’

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Doğru da dokumanın sadece görsel değil aynı zamanda duyguların da aktarıldığı bir sanat olduğunu vurgulayarak, halı ve kilimin ip olma sürecinden itibaren başlayan duygusal bir yoğunluk içerdiğini kaydetti. Dokuma ile keçe sanatını sentezlediği sergisinin açılışında kısa bir konuşma yapan Semra Kılıç Karatay ise yaptığı sanatın bir ata mesleği olduğunu ve annesinden öğrendiğini belirterek, “Bu nedenle sergiyi anneme ithaf ediyorum. Sergideki çalışmalarda Aksaray kültüründe kullanılan dokuma motifleri yer alıyor. Bu sergi hem eğitim hem kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması hem de sanatsal izler bakımından önemli görülebilir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından akademisyenler ve öğrencilerden oluşan katılımcılar, 14 eserin yer aldığı sergiyi gezdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası