banner
Gündem

‘Camiler çocuklarımızla çiçek açmaya başladı’

Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel’ sloganıyla başlattığı kuran kursları ve cami dersleri sürüyor. Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, kursların başlamasıyla velilere ‘Kuran kursu çok önemli, çocuklarımızı..

‘Camiler çocuklarımızla çiçek açmaya başladı’
banner

Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel’ sloganıyla başlattığı kuran kursları ve cami dersleri sürüyor. Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, kursların başlamasıyla velilere ‘Kuran kursu çok önemli, çocuklarımızı göndermeyi ihmal etmeyelim’ çağrısında bulundu.

CAMİLER YAZ KURSLARIYLA ÇOCUKLARA KAPILARINI AÇTI

Geçen yıl 15 bin 500 öğrencinin yaz kuran kurslarında eğitim gördüğünü söyleyen Güller, “Okulların yaz tatiline girmesiyle müftülüğümüzün bünyesinde bütün camilerimizde ve kuran kurslarımızda eğitimler başladı. Bu yıl 9 bin öğrencimiz kurslara kayıt yaptırdı ve kayıtlarımız hala sürüyor. Camilerimiz çocuklarımızla çiçek açmaya başladı. Onlar varsa bizler varız. Yarınlarımızı kendilerine emanet edeceğimiz çocuklarımıza gerekli dini ve ahlaki bilgiler ile karakter eğitimi vermek için kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

YATILI KURAN, KURSUDA AÇILIYOR

4 yaşından lise çağındaki çocuklara kadar hepsinin kurslara kayıt yaptırabileceğine değinen Güller, “Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu yaz kuran kurslarıyla dini eğitimlerini güçlendiriyor. Birde bu yıl 13 ile 18 yaş arası gençlerimiz için yatılı Kur’an Kursu açıyoruz. Gençlerimiz bir ay yatılı kurs görecekler. Kayıt yaptırmak isteyenleri müftülüğümüze bekliyoruz” diye konuştu.

AKSARAY’DA BU YIL 274 KİŞİ HACCA GİTTİ

Aksaray’dan 40 kişinin hac ibadetini yerine getirmek için yola çıktığını söyleyen Güller,  “Pandemiden dolayı 3 yıldır vatandaşlarımız hac ibadetlerini yerine getiremiyordu. Bu yıl ise hacı adaylarını yollamanın sevincinin yaşıyoruz. Aksaray’a 274 kontenjan düşmüştü. Tüm hacı adaylarımızı kutsal topraklara uğurladık” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası