banner
Özel

Cep telefonu satışları arttı

Aksaray’da sıfır ve ikinci el telefonlara talep arttı.  Gurbetçilerin şehre gelmesiyle birlikte sıfır telefon satışları hareketlendi. Gurbetçiler döviz kurundan dolayı fiyatlardan memnuniyet duyuyor. Kentte yaşayan diğer vatandaşlar ise genellikle ikinci..

Cep telefonu satışları arttı
banner

Aksaray’da sıfır ve ikinci el telefonlara talep arttı.  Gurbetçilerin şehre gelmesiyle birlikte sıfır telefon satışları hareketlendi. Gurbetçiler döviz kurundan dolayı fiyatlardan memnuniyet duyuyor. Kentte yaşayan diğer vatandaşlar ise genellikle ikinci el veya orta seviye telefonları tercih ederek bütçelerinden tasarruf ediyor.

Aksaray’da Simay GSM yetkilisi İsmail Erbay, üst üste gelen zamlar sonrasında alım gücü düşen müşterilerin ikinci el telefonlara,  gurbetçilerin ise sıfır telefonlara talep gösterdiğini söyledi.

Erbay, “Fiyatların artması ikinci el cep telefonlarına ilgiyi artırmış durumda iken gurbetçilerimiz, sıfır cep telefonlarını döviz kuru yüksek olduğu için yurtdışına göre daha hesaplı buluyor. Bu yüzden hem sıfır hem de ikinci el satışlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu hareketliliğin Eylül ayının sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

CEP TELEFONU FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Cep telefonları satışındaki ÖTV matrahlarının Nisan ayında yeniden düzenlenmiş olduğunu hatırlatan Erbay, “İlerleyen günlerde ucuz telefonların fiyatlarında bir miktar daha düşüş olacağı tahmin ediliyor. Nisan ayında Resmi Gazete’ de yayımlanan karara göre fiyatı bin 500 liraya kadar olan cep telefonlarında ÖTV oranı yüzde 25, fiyatı bin 500 ile 3 bin lira arası olanlarda yüzde 40, fiyatı 3 bin lira ve üzeri olan telefonlarda ise ÖTV oranı yüzde 50 olmuştu. İlerleyen günlerde ucuz ve orta kalite telefonlar bir miktar ucuzlayabilir. Fakat döviz kuru artış gösterirse fiyatlar artacaktır” dedi. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası