banner
13

‘Çeyiz kültürü en önemli geleneklerimizden biri’

çeyiz kültürü, ülkemizde yüzyıllardır devam eden en önemli geleneklerimizden biridir. kız evinden oğlan evine götürülmesi ve sergilenmesi gibi süreçlerden geçen çeyizlik eşyalar, aileler tarafından çocukları dünyaya geldiği andan itibaren hazırlanmaya..

‘Çeyiz kültürü en önemli geleneklerimizden biri’
banner

çeyiz kültürü, ülkemizde yüzyıllardır devam eden en önemli geleneklerimizden biridir. kız evinden oğlan evine götürülmesi ve sergilenmesi gibi süreçlerden geçen çeyizlik eşyalar, aileler tarafından çocukları dünyaya geldiği andan itibaren hazırlanmaya başlarlar.

aksaray”da 11 yıldır çeyiz sektöründe hizmet veren cengiz barış, kış aylarını yün satarak geçirirken; yazın söz, nişan, kına ve düğünlerde gelin ve damat için hazırladıkları çeyizlik eşyaları alıcısına sunuyor.

müşterilerinin kendisine bir liste hazırlayarak geldiğini ifade eden barış, eskiye nazaran birçok çeyiz eşyasına ulaşmanın çok daha kolay olduğunu anlattı. barış, “yaz mevsiminde genel olarak aksesuar, kına malzemesi ve nikâh şekerleri hazırlamakla meşgul oluyoruz. müşterilerimiz ihtiyacı olanı almayı tercih ediyor. birçok müşteri sade ve kaliteli olanı tercih ediyor. yeni evlenecek çiftler hazırlıklara öncelikle sandık, yatak örtüsü ve bornoz gibi eşyaları alarak başlamalılar.

 

gelin ve damat için ayrı ayrı bohça setleri oluyor. Özellikle artık erkek müşterilerimiz için de damat bohçası hazırlanılıyor. bunun içerisinde parfüm, pijama takımı, kemer, cüzdan, havlu ve terlik gibi eşyalar hazırlanıp damat evine götürülüyor. eskiye nazaran şimdiki çeyizlerin içerisinde olmayan yok. bizim zamanımızda olan çeyiz ile şu an ki çeyizler çok farklı. Şu zamanda herkes istediği ürüne hemen ulaşabiliyor” dedi.

 

‘kalİte ve fİyat karŞilaŞtirmasi yapilmali”

 

çeyiz alışverişinde dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çeken esnaf barış,  “çeyiz alışverişinde öncelikle fiyat karşılaştırması yapmak için vatandaşlarımızın birçok mağazayı gezmeleri gerekiyor. malzemenin kalitesi ve fiyatı çok önemli. bunun yanında nişanın olmazsa olmazları; nişan tepsisi ve damat fincan seti, gelinler için çok önemli. düğünlerde ise gelin duvağı, gelin tefi, nedime tacı, avuç içi mumları, kına sepetleri, kına çeşitleri, testi ve düğünde dağıtılacak hediyelik eşyaya kadar hepsini bir liste oluşturarak satın alabilirler” diye konuştu. foto-haber: senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası