banner
Gündem

Cezalardan elde edilen gelir yine engelliler için kullanılacak

Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları, yine engelliler için değerlendirilecek.  Cezalarla elde edilen gelirlerden engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması için hazırlanacak projelere 90..

Cezalardan elde edilen gelir yine engelliler için kullanılacak
banner

Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları, yine engelliler için değerlendirilecek.  Cezalarla elde edilen gelirlerden engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması için hazırlanacak projelere 90 bin liraya kadar destek verileceği ayrıca eski hükümlü vatandaşlara 70 bin liraya kadar destek sağlanacağı belirtildi.  Konuyla ilgili İŞKUR Aksaray İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Verilecek desteğin amacı, engellilerin kendi işlerini kurmasına ve mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır” denildi.

Projelere kimlerin başvuru yapabileceği konusunda da bilgilerin verildiği açıklama şu ifadelerle devam etti: “Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az yüzde 40 olduğu ‘Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları’ ile belgelenen kişiler mevzuatımızda engelli olarak kabul edilmektedir. Bu kişiler başvuru yapabilir. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen engellilerin aşağıdaki bütün şartları son başvuru tarihi itibariyle taşıması gereklidir. Başvurular ile ilgili gerekli detaylı bilgilere https://www.turkiye.gov.tr/turkiye-is-iskur-engelli-hibe-destegi-basvurusu sayfasından ulaşılabilir.’’

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularının, 09 Aralık 2022 tarihinde saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılmasının gerekli olduğu söylenen açıklamada “İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 09 Aralık 2022 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir” denildi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası