banner
Gündem

CHP’den 19 Mayıs kutlaması

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliği düzenleyen CHP Aksaray İl Teşkilatı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende konuşan CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş,..

CHP’den 19 Mayıs kutlaması
banner

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliği düzenleyen CHP Aksaray İl Teşkilatı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende konuşan CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş, “19 Mayıs bizlere her zaman bir umudun olduğunu öğretti” dedi.

Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesini anlatan Keleş, “1919 yılında bugün bastığımız vatan toprakları işgalci güçler tarafından sarıp sarmalanmış, milletimiz açlığa, yokluğa ve yoksulluğa mahkum edilmiş durumdaydı. Emperyalizmin kanlı pençeleri vatanımızın ve milletimizin gazabı ve ızdırabı olmuş durumdaydı. Gençlerimiz ve hatta çocuklarımız bile vatan mücadelesinde şehit düşmüş, analar evlatsız, kadınlar kocasız kalmış durumdaydı. Bu düzene dur demenin vakti çoktan gelmişti ve Samsun’a ayak basan bir adam bu düzeni kökünden kazıyacaktı. İşte bu adam bizlere umudu öğreten lider Mustafa Kemal Atatürk’tü. Atatürk çıktığı bu zor ve meşakkatli yolda çokça engelle karşılaşmış, vatan haini ilan edilmiş ve idam fermanı bile yazılmıştı. İnandığı bu yolda ne ferman dinledi, ne korktu, ne dinlendi. Bu zorlu süreçlerden ülkemizi refah ve mutluluğa kavuşturmak için hiç yorulmadan yoluna devam etti. ‘Yorulmamak üzere yola çıkanlar asla yorulmaz’ dedi ve Kuva-yi Milliye ile büyük kurtuluş mücadelesi veren bir kahraman oldu. Verilen bu büyük mücadele ve emek sonucunda kurduğu cumhuriyeti her birimize armağan etti. Değerli dostlarım, kıymetli arkadaşlarım; inandığımız yoldan her birimizin asla yılmadan yorulmadan devam etmemiz gerektiğini bizlere bu büyük lider öğretti” diye konuştu.

‘BU BİR RİCA DEĞİL EMİRDİR’

Bu günde Atatürk’ün çizdiği bu yolda bir seçim yapılması gerektiğini vurgulayan ve 28 Mayıs seçimlerine işaret eden Keleş, “Bizler bir seçim yapmak durumdayız. Neleri seçeceğiz bir bakalım: ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazısını ırkçı bulup rahatsız olanlar mı? Yoksa bu yazıyı göğsünü gere gere okuyanlar, söyleyenler mi? Andımızı okumayı yasaklayanlar mı? Yoksa andımız tekrar okullarda okutacak olanlar mı?

Ulusal bağımsızlığımız tehlikeye sokarak sınırlarımızı kevgire çevirenleri mi? Mülteci krizini çözecek olanları mı?

Kadın ve erkeği eşit olarak görmeyenler mi? Kadınları el üstünde tutan ve haklarını savunanları mı?

Hizbullahı terör örgütü olarak görmeyenleri mi? terörün kökünü kazıyacak olanları mı?

Anayasanın ilk dört maddesiyle problemi olanları mı? Anayasanın ilk dört maddesi namusumuzdur diyenleri mi?

FETÖ terör örgütüne yıllarca kucak açmış ‘dön bitsin bu hasret hocam’ diyenlerimi mi? Yoksa FETÖ terör örgütünün yıllarca zulmüne uğramış bu ülkenin aydınlarını mı?

Geleceğimiz, umutlarımız, hayallerimiz, barış, huzur ve mutluluk için bu mücadelede herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorundadır. Bu bir rica değil bir emirdir! Bu emri veren ise ulu önderimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür! Bu hiç kimsenin unutmasını istemiyorum. 28 Mayıs gecesi yeniden bu meydanda bizler olacağız. Başaracağız dostlarım başaracağız” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası