banner
Siyaset

CHP’den maaş zamlarına tepki

CHP İl teşkilatları 81 ilde memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, gazetecilere bu kapsamda değerlendirmelerde bulundu. Keleş, iktidarın..

CHP’den maaş zamlarına tepki
banner

CHP İl teşkilatları 81 ilde memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, gazetecilere bu kapsamda değerlendirmelerde bulundu. Keleş, iktidarın sürekli ‘Enflasyonun belini kırdıklarını’ söylediğini ancak kırılan şeyin emekli ve memurların hayalleri olduğunu söyledi. Keleş, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “TÜİK’in makyajlı verileriyle 2023 yılının ilk 6 ayı için memurlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarında yapılacak artış önce, yüzde 16,4 oldu. Ardından 3 Ocak Salı günü, memurun ve emeklinin hakkı değilmiş de AK Parti Genel Başkanı’nın lütfuymuş gibi, artış oranı yüzde 25 olarak açıklandı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterince, 4 Ocak Çarşamba günü artış oranı yüzde 30’a yükseltmek zorunda kalındı. Yüksek enflasyon ve pahalılık ortamında yüzde 30 artış yeterli değildir. İktidara yakın İTO’nun dahi yıllık enflasyon verisi yüzde 93. Bağımsız ENAG’ın yıllık enflasyon verisi yüzde 137. İktidarın manipülasyon kurumu olan TÜİK’in yıllık enflasyon verisi ise yüzde 64,27. Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda iktidarın açıkladığı sahte enflasyon verileri var.  İktidar, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkûm etmiştir. İktidar, talimatıyla yönettiği TÜİK’in verileriyle memurumuzun ve emeklimizin sofrasındaki her bir lokmayı adeta gasp etmiştir.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası