banner
Gündem

CHP’nin 99’ncu kuruluş yıldönümü Aksaray’da kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), 99. kuruluş yıl dönümü kutlandı. CHP Aksaray’da  99’uncu kuruluş yıl..

CHP’nin 99’ncu kuruluş yıldönümü Aksaray’da kutlandı
banner

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), 99. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

CHP Aksaray’da  99’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle  Aksaray il örgütü tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanında tören düzenlendi. Programa, CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Belde başkanları ve partililer katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “99’uncu yılını kutlayan bu aile doğmadan savaş kazandı. 1923’te kuruldu ve öncesinde savaş kazandı. 10 yaşında tüm dünyaya örnek olacak devrimler yaptı. 23 yaşında kansız bir şekilde demokrasiye geçiş yaptı. 27 yaşında davulla zurnayla iktidarını halkın isteğiyle başka bir partiye devretmiştir. 38-39 yaşlarında 2 kanlı darbeyi bastırdı İsmet Paşanın devlet adamlığı sayesinde. Meclisin silahlarla çevrildiği bir ortamda ya cesedimi çiğnersiniz, ya da kışlanıza göre adam gibi askerliğinizi yaparsın demiştir. 50 yaşında Amerika’nın haşhaş ekimine karşı, yasağa karşı meydan okudu. 51 yaşında Kıbrıs’ı kazandı Cumhuriyet Halk Partisi. Kazanılan son toprak parçası 51 yaşında Cumhuriyet Halk Partisine nasip oldu” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası