banner
Özel

Çıkma parçaya talep yoğun

İkinci el otomobil piyasasındaki yükseliş, yedek parça fiyatlarına da yansıyınca vatandaşlar ‘çıkmacı’ diye tabir edilen 2. el parça alım satımı yapan esnafın yolunu tutuyor. Araçların tüm marka ve model yedek..

Çıkma parçaya talep yoğun
banner

İkinci el otomobil piyasasındaki yükseliş, yedek parça fiyatlarına da yansıyınca vatandaşlar ‘çıkmacı’ diye tabir edilen 2. el parça alım satımı yapan esnafın yolunu tutuyor. Araçların tüm marka ve model yedek parçalarının bulunduğu çıkmacılar da hurdaya ayrılan araçların özellikle yürür aksamı denilen motor ve şanzıman gibi kısımlarına daha ucuza sahip oluyor.

23 yıldır Aksaray halkına ve Türkiye’nin 81 iline ürün gönderen Aşır Atak, “Otomobil fiyatlarının artmasına bağlı olarak yedek parça fiyatları da yükseldi. Yeni sanayide raflarımızı yaptırıp binlerce parçayı raflarımıza koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnternet üzerinden aldığımız parça siparişlerini kolileyip kargo ile 81 ile gönderiyoruz” dedi.

ŞANZIMANLAR GENELDE İKİNCİ EL TERCİH EDİLİYOR

Atak, sadece kaza yapan araç sahiplerinin değil araçlarında arıza oluşan vatandaşların da kapılarını çaldığını ifade etti. Kendilerinin çoğu zaman kazalardan dolayı hurdaya ayrılan ya da arızasının yapım maliyeti yüksek tutan araçları alarak yedek parça olarak değerlendirdiklerini dile getiren Aşır Atak, “Bu sayede ithal olan yedek parçaya ödeme yapılmadığı için de cari açığın artmasının önüne geçiyoruz. Genelde bize motor ve kaporta aksamından dolayı geliyorlar. Şanzımanın yenisinin üretimi olmadığı için genellikle çıkma olarak tercih ediliyor, çünkü sıfırı bulunmuyor” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası