banner
Özel

Çocuklar sıcak yuvalarına kavuştu

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN İNŞA EDİLEN ‘SEVGİ EVLERİ’ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ Devlet koruması altındaki çocukların daha iyi bir yaşam elde etmesi için inşa edilen ‘Sevgi Evleri’..

Çocuklar sıcak yuvalarına kavuştu
banner

AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN İNŞA EDİLEN ‘SEVGİ EVLERİ’ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ

Devlet koruması altındaki çocukların daha iyi bir yaşam elde etmesi için inşa edilen ‘Sevgi Evleri’ çocuklara sıcak bir yuva oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Aksaray Belediyesi tarafından yapılan protokol neticesinde Zafer Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Sevgi Evleri’ kapılarını kimsesiz çocuklara açtı.

‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ’

Sevgi evlerinin tüm detaylar düşünülerek inşa edildiğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, “Bugünkü maliyeti 90 -100 milyon liralık yatırım olan sevgi evlerinde 4 dubleks villa, 1 tane 0-6 yaş grubu için ev, 3 katlı idari bina, açık ve kapalı spor salonları, güvenlik kulübesi, toplantı salonu, basketbol ve voleybol sahası, hobi bahçesi, kamelyalar gibi sosyal donatı alanlarını bitirip belediyemiz bize teslim etti. Sosyal donatı alanlarında oyun alanları, kantin, dinleme alanı ve eğitici faaliyetlerin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan birimler bulunuyor’’ dedi.

‘BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Sevgi evlerinin belediyeye ait arsaların bitişiğinde yer aldığını ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in bu arsaların kullanımını da sevgi evlerine verdiğini belirten Aktürk; “Yaklaşık 12 bin metrekarelik bir alan bizim kullanımımıza açık. Burası 0-12 yaş kız ve erkek karışık, 13-18 yaş kız çocuğu olmak üzere toplamda 40 kapasiteli bir alanımız var. Çocuklarımızı kabul ettik, evlerimiz dolu. Aynı zamanda ilk kabul dediğimiz merkezimizi de oraya taşıdık. Bu birim parçalanmış aile, şiddete veya istismara uğramış çocukları kabul ediyor. Yapılan görüşmeler neticesinde ya çocuk evlerine veya çocuk evleri sitesindeki evlere aktarıyoruz. Burada çocuklarımıza çok iyi bir yaşam alanı sağlamaya çalışıyoruz’’ diye konuştu.  Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası