banner
Özel

Çölyaklı depremzedelere glütensiz gıda desteği

Özer, “Çölyak hastaları içeriğinde arpa, buğday, çavdar ve yulaf gibi ürünleri tükettiğinde rahatsızlanıyor. İlerleyen dönemlerde de olumsuz sonuçlarla karşılaşabiliyorlar. Diyet bozulduğunda kansızlık, mide bulantısı, karın ağrısı, ishal, kaşıntı ve benzeri..

Çölyaklı depremzedelere glütensiz gıda desteği
banner

Özer, “Çölyak hastaları içeriğinde arpa, buğday, çavdar ve yulaf gibi ürünleri tükettiğinde rahatsızlanıyor. İlerleyen dönemlerde de olumsuz sonuçlarla karşılaşabiliyorlar. Diyet bozulduğunda kansızlık, mide bulantısı, karın ağrısı, ishal, kaşıntı ve benzeri semptomlar ortaya çıkabiliyor”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Türkiye’nin çeşitli illerindeki çölyak dernekleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara glütensiz gıda ulaştırmaya devam ediyor.

Tedarik edilen glütensiz ürünler ile afet bölgelerinde kurulan mobil mutfaklardan elde edilen gıdalar depremzede çölyak hastalarına ulaştırılıyor.

Aksaray Çölyak Derneği Başkanı Seda Özer, Türkiye’deki çölyak derneklerinin deprem bölgesindeki hastalar için seferber olduğunu kaydetti.

Afet bölgesinde 28 bin çölyaklı depremzede bulunduğunu söyleyen Özer, glütensiz beslenmenin çölyak hastaları için hayati bir durum olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede çölyak hastalarının beslenme desteğine ihtiyaç duyduğunu aktaran Özer, “Ülkemizde yaşanan deprem afeti bizi derinden üzmüştür. Daha önce Elazığ depreminde çölyak hastalarımıza yardım ulaştırmıştık fakat deprem aynı anda 11 ilimizi vurdu ve 28 bin çölyaklı bu bölgede glütensiz beslenme ihtiyacı duydu. Bizde derneğimizle yaptığımız istişarelerde bu olağan dışı durumun nasıl üstesinden gelebiliriz? diye düşünmeye başladık. Türkiye’deki tüm çölyak dernekleri olarak bir ekip oluşturduk. ‘Tek Yürek Olduk’ ve yerel yönetim, kurumlar ve üyelerimizin desteğiyle yardımlarımızı deprem bölgesine ulaştırdık. Depremin ikinci gününden itibaren bize ulaşan çölyak hastalarımızla iletişime geçerek glütensiz ürün kolilerini Aksaray’dan dernek üyelerimiz, eş, dost arkadaşlarımızın da desteğiyle depremzedelerimize gönderdik. Hatay’da bulunan iki noktada glütensiz mutfak kurulduğu bilgisini aldık. Bunun üzerine kuru bakliyat, glütensiz un, pirinç, nohut, fasulye, yağ, çay ve şeker gibi gıda maddelerini depremzedelerimize ulaştırdık. Bunun dışında Hatay ve Kahramanmaraş’tan şehrimize gelen çölyak hastalarımız bize ulaştı. Aksaray Çölyak Derneği Yönetimi olarak çölyak ürünlerini kendilerine ulaştırdık. Desteklerimiz sürmeye devam edecek. Bu büyük afette bende bir Gaziantep’li olarak büyük bir üzüntü yaşıyorum. Tüm kaybettiğimiz vatandaşlarımıza ve Türk halkımıza başsağlığı diliyoruz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi. Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası