banner
Gündem

Deforme tespitleri yapılıyor

AKADEMİSYENLER ARAŞTIRMA İÇİN DEPREM BÖLGESİNDE Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cemil Gezgin’in de ekipte olduğu yer bilimciler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin oluşturduğu tahribatı ve..

Deforme tespitleri yapılıyor
banner

AKADEMİSYENLER ARAŞTIRMA İÇİN DEPREM BÖLGESİNDE

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cemil Gezgin’in de ekipte olduğu yer bilimciler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin oluşturduğu tahribatı ve fay hattını yerinde inceliyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002-C Projesi için çalışmalar başladı. Bölgede yürütülen “Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı” hakkında bilgiler veren ASÜ Öğretim Üyesi Dr. Cemil Gezgin, fayda meydana gelen kırılmayı tüm boyutlarıyla inceleyip modelleyeceklerini söyledi. Yaklaşık dokuz saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirde çeşitli düzeylerde yıkım ve hasar oluştuğunu anımsatan Dr. Cemil Gezgin, binalar, karayolları ve demiryollarında ciddi tahribatlar yaşandığını belirtti. Çalışma kapsamında, GNSS olarak kısaltılan Küresel Navigasyon Uydu Sistemi ölçmeleri yapılacağını ve bu ölçümlerden elde edilecek bulguların bölgedeki durumun sayısal verilerle ortaya konulmasını sağlayacağını kaydeden Dr. Gezgin, deforme tespitlerinin diğer çalışmaların yürütülmesine de katkı vereceğini vurguladı. Proje içerisinde ASÜ dışında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden akademisyenler de yer alıyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası