banner
Eğitim

Deney Hayvanları Merkezi gelişiyor 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi hayvan refahını üst düzeyde gözeterek ve etik kurallar çerçevesinde bilim dünyasına hizmet veriyor. Merkezde fare, sıçan, tavşan, kobay ve 19 farklı..

Deney Hayvanları Merkezi gelişiyor 
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi hayvan refahını üst düzeyde gözeterek ve etik kurallar çerçevesinde bilim dünyasına hizmet veriyor. Merkezde fare, sıçan, tavşan, kobay ve 19 farklı balık türü üzerinde çalışma yapılabiliyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz’le birlikte Merkezi ziyaret etti ve çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı. Bilimsel araştırma standartlarının en üst düzeyde sağlandığı Merkezdeki tüm iş ve işlemler Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulunun kararları doğrultusunda yapılıyor. Etik kurallara üst düzeyde riayet edildiğini söyleyen Rektör Şahin, gerek deneyler gerekse üretim aşamalarında hayvan refahının en dikkat ettikleri parametre olduğunun altını çizdi. Merkezin buna göre tasarlandığını da vurgulayan Şahin, ameliyat, anestezi, karantina ve operasyon odaları, taşıma, soğutma, tartım, sterilizasyon ve bertaraf üniteleri gibi tüm donatıların aktif şekilde çalıştığını belirtti. ASÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Caner Öztürk de gezi esnasında yürütülen faaliyetler ve üretme üniteleri hakkında bilgiler verdi. Öztürk, çeşitli eğitim çalışmalarının da yürütüldüğü Merkezdeki tüm uygulamaların niteliğini arttırmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

Ziyaret, kısa, orta ve uzun vadede Merkezin hedeflerinin değerlendirildiği bir toplantının ardından sona erdi. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası