banner
Gündem

Deprem bölgesindeki kardeş okullar için kermes düzenlendi

Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi Fatih Ortaokulu öğrencileri Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay-Kırıkhan İlçesindeki kardeş okulları için kermes düzenledi. Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlıkları ile Diyanet İşleri..

Deprem bölgesindeki kardeş okullar için kermes düzenlendi
banner

Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi Fatih Ortaokulu öğrencileri Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay-Kırıkhan İlçesindeki kardeş okulları için kermes düzenledi. Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi Fatih Ortaokulu, Hatay İli Kırıkhan İlçesi Yalangoz Ortaokulu ile kardeş okul ilan edildi. Proje kapsamında kardeş okullarının ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatan Sarıyahşi Fatih Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği kermes düzenleme kararı aldı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından açılışı gerçekleştirilen kermes yoğun ilgi gördü. Vali Aydoğdu; 46 gün depremin merkez üslerinden olan Elbistan’da görev yaptığını ifade ederek; Aksaray’ın deprem bölgesi illerine yardımları adeta yağdırdığını söyledi.

‘AKSARAY ZORDA KALANA EL  UZATMAYI EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPTI’

Vali Aydoğdu kermes açılış programında yaptığı konuşmasında; “Bir insanın aslında ne varsa dışına da onu yansıtır. Küpte ne varsa dışına da o taşar. Aksaray insanı kadirşinaslığını, vefasını, samimiyetini zor da kaldığı anda, zorda kalana el uzatmayı en güzel şekilde yaptı. Gerçekten biz orada kaldığımız her gün, her dakika her an Aksaray’ın Valisi olarak sizlerle gurur duyduk. Bugün Sarıyahşi ilçemizde bir okulumuz dert edinmiş ve deprem bölgesindeki bir okulumuza kermes açarak destek veriyor.  Bu inanılmaz güzel bir duygu. Bu tip davranışları hep yüceltmeliyiz, takdir etmeliyiz, yanında olmalıyız, teşvik etmeliyiz” diye konuştu.

GELİRİN TAMAMI DEPREMZEDE OKUL VE ÖĞRENCİLERİNE GÖNDERİLECEK

Okulu Müdürü Köksal Özbek okul öğrencileri, öğretmen ve velilerin katkıları ile düzenledikleri kermesten elde edilen geliri, kardeş okul ilan ettikleri Hatay ili Kırıkhan İlçesi Yalangoz Ortaokulu Okul Aile Birliği Hesabına göndererek okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olacaklarını ifade etti. 8-A sınıf öğrencisi Dicle Nur Mutlu ise depremzede öğrenciler ve kardeş okullarının ihtiyaçları için kermes düzenlediklerini onlara yardımcı olabilmek için arkadaşları aileleri ve öğretmenleri ile hep birlikte çalıştıklarını bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste satışa sunulan ürünler kısa sürede tükendi. Kermesin açılışına Vali Hamza Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Naim Akar, Belediye Başkanı Fatih Ünsal, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası