banner
Özel

Depremde zarar gören Kur’an-ı Kerimler Aksaray’da onarılıyor

DEPREMDE ZARAR GÖREN KUR’AN-I KERİMLERİ ONARARAK DEPREM BÖLGESİNDEKİ CAMİLERE BAĞIŞLAYACAK Aksaray’da ofset baskı ve ciltleme işi yapan Ahmet Sefa, deprem bölgesinde enkaz altında kalan ve deforme olmuş Kur’an-ı Kerim ve..

Depremde zarar gören Kur’an-ı Kerimler Aksaray’da onarılıyor
banner

DEPREMDE ZARAR GÖREN KUR’AN-I KERİMLERİ ONARARAK DEPREM BÖLGESİNDEKİ CAMİLERE BAĞIŞLAYACAK

Aksaray’da ofset baskı ve ciltleme işi yapan Ahmet Sefa, deprem bölgesinde enkaz altında kalan ve deforme olmuş Kur’an-ı Kerim ve dini kitapları onarıyor.

Aksaray’da misafir edilen depremzedeleri ziyareti esnasında bölgeden getirilen Kur’an-ı Kerimleri gördüğünü söyleyen Sefa, “11 ilimizi etkileyen deprem sonrası bizlerde Aksaray halkı olarak büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu anlamda elimizden ne gelir, ne yapabiliriz? diye düşündük. Depremzedeleri ziyaret ettiğimde deforme olmuş dini kitapların depremzedeler tarafından Aksaray’a getirildiğini gördüm. Bunun için bir çalışma başlatarak kitapları onarabileceğimi söyledim. Bölgeden gelenler tarafından kendi imkânlarıyla toplanan kitapları onarmak için teslim aldım” dedi.

6 ŞUBAT DEPREMİNDEN İZLER

Kur’an-ı Kerim ve çeşitli yazılı eserleri tamir edip depremden etkilenen şehirlerdeki camilere bağışlayacağını aktaran Sefa şöyle konuştu: “Bağışladığımız kitapların haricindeki birkaç yazılı eseri de Aksaray’da sergilemek üzere saklayacağız. Aksaray’da ‘6 Şubat Depreminden İzler’ ismiyle güzel bir müze oluşturma hayalimiz var. Tasarlayacağımız müzenin içerisinde onardığımız eserlerin haricinde depremi anlatan birtakım eşyalar da olacak. Amacımız asrın felaketi olarak nitelendirilen depremi unutmamak ve unutturmamaktır. Ülkemiz bir deprem bölgesi, depremle yaşamaya tedbirlerimizi alarak alışmalıyız. Oluşturacağımız bu müze de zihinlerimizde bu gerçeğin hep var olmasını sağlayacak.”

‘MÜFTÜMÜZE DANIŞTIK’

Müze kurma ve açmanın zaman alacağını ifade eden Sefa, müze öncesinde depreme dair bir sergi organize edeceklerini belirtti. Konuyla ilgili Aksaray Müftüsüne de danışıldığını kaydeden Sefa, “Hepimiz çok üzgün ve mahzun durumdayız. Kardeşlerimizin yaşamış olduğu bu acı tecrübeyi kendi acımız biliyoruz. Bunun unutulmaması adına bu tarz bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bunun için sürecin geçmesini, insanlarımızın psikolojik olarak biraz daha iyileşmesini bekliyoruz. Daha sonra yetkililere danışıp onlarla işbirliği içerisinde elimizdeki bu kıymetli eşyaları sergileyeceğiz. Kur’an-ı Kerimleri sergilememizde bir sakınca olup olmadığını Müftü Bey ile konuştuk. Hiçbir sıkıntı olmayacağını söyledi” diye konuştu. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası