banner
Gündem

Depremin yaralarını kardeş şehirler sarıyor

Elbistan’da Koordinatör Vali olarak görev yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Aksaray, Kayseri, Trabzon, Samsun illerinin arama kurtarma çalışmalarının ardından kentte başta geçici barınma merkezlerinin oluşturulması ve enkaz kaldırma çalışmalarında fedakârca..

Depremin yaralarını kardeş şehirler sarıyor
banner

Elbistan’da Koordinatör Vali olarak görev yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Aksaray, Kayseri, Trabzon, Samsun illerinin arama kurtarma çalışmalarının ardından kentte başta geçici barınma merkezlerinin oluşturulması ve enkaz kaldırma çalışmalarında fedakârca çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Tüm deprem bölgelerinde çalışmaların aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Vali Aydoğdu; Elbistan’da belirlenen bölgelerde geçici Konteyner Kent ile konteyner çarşıların kurulduğunu kardeş şehirler olarak el birliği güç birliği yaparak vatandaşların yaralarını sarmaya devam edeceklerini belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Talas Belediyesinin geçici barınma merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Melikgazi Belediyesinin kentte konteyner çarşı kurduğunu kaydeden Vali Aydoğdu; kardeş şehirler ve kardeş belediyelerin Elbistan’da hayatın normal akışını sağlamak için tüm imkanları seferber ettiğini vurguladı.

Vali Aydoğdu;  Aksaray İl Özel İdaresi, Aksaray Belediyesi ile özel firmalar yine Samsun, Kayseri illerinden gelen iş makinelerinin tamamı yıkılan enkazların kaldırması için yürüttüğü çalışmalarda sona yaklaştığını kaydetti.

ÇARŞILARDA KARDEŞ ŞEHİRLERİN İSİMLERİ SOKAKLARA VERİLDİ

Kayseri ve Trabzon illerinin büyükşehir ve ilçe belediyeleri kurdukları konteyner kent ve çarşılarda oluşturulan sokaklara, bölgede çalışma yürüten illerin isimlerini verdi. Kent ve çarşılara Aksaray, Kayseri, Samsun, Trabzon illerinin isim tabelaları asıldı. Barınma merkezleri ve çarşıların tüm altyapı çalışmaları tamamlanırken çarşılarda işyeri açacak esnafların başvuruları alınmaya başladı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası