banner
Gündem

Depremzede çocuklar için oyun alanı kuruldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi’nin farklı bölümlerinde görev yapan gönüllü akademisyenler, deprem bölgesinden şehre gelen çocukların eğitimlerine destek olmak ve yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla Aksaray Kız Yurdunda bir..

Depremzede çocuklar  için oyun alanı kuruldu
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi’nin farklı bölümlerinde görev yapan gönüllü akademisyenler, deprem bölgesinden şehre gelen çocukların eğitimlerine destek olmak ve yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla Aksaray Kız Yurdunda bir oyun alanı oluşturdu.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ASÜ, hayatın normalleşmesine yönelik çalışmalara katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda ASÜ Eğitim Fakültesi’nde görev yapan akademisyenler, 2-6 yaş arası çocuklar için bir oyun alanı kurdu. Çocukların gelişimlerine uygun oyuncaklar ve eğitim materyalleriyle donatılan alanda çok sayıda depremzede çocuk, ailelerinin onayı ile birlikte, her gün 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında oyun temelli destek alıyor.

ÖZEL EĞİTİM UZMANLARINDAN BİREYSEL DESTEK

Bununla birlikte, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların eğitiminin aksamaması amacıyla, ASÜ özel eğitim uzmanları tarafından bireysel destekler de sunulmaya başlanacak. Öte yandan oyun alanı kurma çalışmaları esnasında gönüllü akademisyenler, deprem travmasını yaşayan çocuklara nasıl davranmaları gerektiği konusunda ASÜ’lü uzman psikologlardan eğitim aldı. Uygulanan çalışmalar, depremzede çocukların Aksaray’da bulundukları süre boyunca devam edecek.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, depremden tüm milletin olduğu gibi çocukların da ciddi biçimde etkilendiğini belirterek, “Onların bu psikolojik süreci en iyi şekilde atlatmaları adına yaptığımız çalışmaya katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası