banner
Gündem

Dinçer; ‘Afet ve deprem bilinci yaygınlaştırılmalı’

BAŞKAN DİNÇER AFAD FARKINDALIK SERGİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU Aksaray Belediyesi; Aksaray Bilim Merkezi’nde vatandaşlara afet riskinin yönetilmesi, afet esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile kriz yönetimi esaslarını, afetlerin nedenlerini öğretmek ve..

Dinçer; ‘Afet ve deprem bilinci yaygınlaştırılmalı’
banner

BAŞKAN DİNÇER AFAD FARKINDALIK SERGİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Aksaray Belediyesi; Aksaray Bilim Merkezi’nde vatandaşlara afet riskinin yönetilmesi, afet esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler ile kriz yönetimi esaslarını, afetlerin nedenlerini öğretmek ve afetlerden korunma yöntemlerini konusunda bilgilendirmek amacıyla Sergi Salonuna ‘Afet Farkındalık Alanı’ oluşturdu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Bilim Merkezi Yeni Sergi Salonu’nda yer alan ‘Afet Farkındalık Alanı’nı yerinde inceledi. Başkan Dinçer incelemeleri sırasında alanın işlevleri hakkında bilgiler aldı.

Afetlerin tüm dünyada bilinen bir gerçek olduğunu belirten Dinçer şöyle konuştu: “Can kayıplarını en aza indirmek için bilgilendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı kapsayan hedef kitleye yeni, etkin ve kalıcı farkındalık kazandırma metotlarını son teknolojilerle zenginleştirip özel bir alan oluşturmak istedik. Gerekli kapasite, güç ve imkânlarımızı seferber ederek Afet Farkındalık Alanı oluşturduk. ‘Afet Farkındalık Alanı’na tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

Aksaray Bilim Merkezi’nde 450 metrekarelik alanda ziyarete açılan afet farkındalık alanındaki materyaller, hissedilebilir yüzeyler, sesli anlatım özellikleri ve işaret dili ile erişilebilir özellikleri içeriyor. Ayrıca, afetler hakkında bilgi vermesi için hazırlanan animasyon filmi de projeyle gösterime girdi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası