banner
Gündem

Dinçer; ‘Ihlara Vadisi’ne Cam Teras hayırlı olsun’

IHLARA VADİSİ CAM TERAS PROJESİ İÇİN AHİLER KALKINMA AJANSI İLE PROTOKOL İMZALANDI Ihlara Vadisi Cam Teras projesi için Aksaray Belediyesi ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) arasında iş birliği protokolü imzalandı…

Dinçer; ‘Ihlara Vadisi’ne  Cam Teras hayırlı olsun’
banner

IHLARA VADİSİ CAM TERAS PROJESİ İÇİN AHİLER KALKINMA AJANSI İLE PROTOKOL İMZALANDI

Ihlara Vadisi Cam Teras projesi için Aksaray Belediyesi ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara Vadisi’ni dünyaya tanıtmak amacıyla açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya projesini hazırladıklarını söyledi.

18 milyon lira maliyetle hayata geçirilecek olan projenin desteklenmesi için birçok girişimde bulunduklarını belirten Dinçer, girişimler sonucunda AHİKA’yla iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.

AHİKA’DAN 9 MİLYON TL HİBE

Şehrin turizm değerlerini artıracak projeye AHİKA 9 milyon lira hibe desteği sağlayacağını bildiren Dinçer, “Cam Teras projesine Ihlara Belediyesi’de tam destek veriyor.  Ihlara Vadisi üzerinde belirlenen noktada hayata geçirilecek olan Cam Teras, Vadiden 117 metre yükseklikte inşa edilecek. Ziyaretçiler, 10 metre açık alana sahip olan terastan vadiyi yukarıdan görebilecek.  Ziyaretçilerin heyecan ve adrenalini doyasıya yaşayacağı Cam Terastan, Vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek. Ihlara Vadisi’nin turizm yoğunluğunu artıracak olan Cam Teras projesi kapsamında proje alanına otopark, mescid, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası amfi tiyatro ve kafeteryanın da yapılması planlandı” dedi.

VADİ EŞSİZ SEYİR ZEVKİ SUNACAK

AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol’la protokolü imzaladıklarını söyleyen Dinçer; “Ihlara Vadi’sinin hem inanç hem de doğa turizmi açısından önemini biliyoruz. Yıllık 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist vadiyi ziyaret ediyor. Cam Teras ve kafeterya projemizi, vadinin en uygun noktasında hayata geçirerek ziyaretçilere seyir keyfi yaşatacağız. Ihlara Vadisi Cam Teras projesinin şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası