banner
Gündem

Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çektiler

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda yer aldığı basın açıklamasında Çin’in yaptığı zulüm..

Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çektiler
banner

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda yer aldığı basın açıklamasında Çin’in yaptığı zulüm kınandı. Topluluk adına açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, “Çin hükümeti özellikle 2017 yılından beri sayılarının bin 200’ü geçtiği belirtilen toplama kamplarında 1 ila 3 milyon kişiyi zorla alıkoyuyor. Çin zulmünün açıkça diğer adı: Adım adım soykırımdır. Doğu Türkistanlılar, inanmadıkları Çin Komünist Partisi (ÇKP) ideolojisinin söylevlerini, marş ve şiirlerini ezberlemek zorunda bırakılıyor. Sanki bir dinmiş gibi, Çin Komünist Partisinin liderine tazime zorlanıyor. Biz burada Uygur’u, Kazak’ı, Kırgız’ı ve Hui’siyle… İslam inancına mensup insanları, ırkçı bir yaklaşımla topyekûn ortadan kaldırmayı hedefleyen Çin’in soykırım içeren uygulamalarından vazgeçmesi adına bir kanaat oluşturmayı hedefliyoruz. Ülkesi Bosna’da nice soykırımlara şahitlik eden rahmetli Aliya İzzetbegoviç ‘Unutulan soykırım tekrarlanır’ diyor. Hiçbir soykırım elbette unutulmasın ve insanlık ailesi bir daha asla soykırımlarla yüz yüze kalmasın duasıyla Çin’in bu zulmüne karşı; ulusal ve uluslararası kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz.”  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası