banner
Spor

‘Dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak istiyorum’

ENGELLİ MİLLİ TEKVANDOCU TUNCAY, DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA HAZIRLANIYOR Aksaray’da yaşayan Milli tekvandocu Şerife Tuncay, Azerbaycan’daki Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dünya şampiyonasında  birincilik hayali kuran Tuncay,..

‘Dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak istiyorum’
banner

ENGELLİ MİLLİ TEKVANDOCU TUNCAY, DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA HAZIRLANIYOR

Aksaray’da yaşayan Milli tekvandocu Şerife Tuncay, Azerbaycan’daki Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dünya şampiyonasında  birincilik hayali kuran Tuncay, günde çift antrenman yaparak sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Geçirdiği bir kaza sonucu sol kolunu dirsek altından kaybeden tekvandocu Tuncay,  ocak ayında Konya’da yapılan Türkiye Para Tekvando Şampiyonası’nda K44 kategorisi 52 kilogramda birincilik gururu yaşadı.

35 yaşındaki Şerife Tuncay, bir süre hentbol branşında spor yaptığını fakat kazadan sonra hentbolu bırakarak tekvandoya başladığını ifade etti. Tuncay şöyle konuştu: “12 yıldır bu branştayım. Sporu severek yapıyorum. Daha önce iki kez Avrupa üçüncüsü oldum. Dünya Şampiyonası’nda beşincilik de elde ettim. En büyük hayalim Dünya Şampiyonası’nda altın madalyayı boynuma takmak. Azerbaycan’da Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşı’mızı okutmak için çok çalışıyorum.”

Spor yapmanın öneminden bahseden sporcu Tuncay, “Engelli kardeşlerime tavsiyem; evden çıkın, sporunuzu yapın ve eğitiminizi tamamlayın. Ben başardım. Uluslararası arenada birçok derece elde ettim” dedi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası