banner
Özel

E-biletler kâğıt israfını önlüyor

Aksaray’da ve birçok şehirde bir süredir uygulanan e-bilet yöntemiyle dijital ortamdan otobüs bileti satın alma işlemi 10 bin ağacı kesilmekten kurtardı. Aksaray otogarında hizmet veren bir otobüs firması yetkilisi Ekrem..

E-biletler kâğıt israfını önlüyor
banner

Aksaray’da ve birçok şehirde bir süredir uygulanan e-bilet yöntemiyle dijital ortamdan otobüs bileti satın alma işlemi 10 bin ağacı kesilmekten kurtardı.

Aksaray otogarında hizmet veren bir otobüs firması yetkilisi Ekrem Karacaer, Maliye Bakanlığı’nın imza attığı çalışmayla birlikte kullanılmaya başlanan e-bilet uygulamalarının birçok konuda kolaylık sağladığını belirtti.

‘HIZLI VE ZAHMETSİZ BİLET ALMA DÖNEMİ BAŞLADI’

E-biletler sayesinde maliyetlerin azaldığını kaydeden Karacaer, “Maliye Bakanlığının imza attığı bu güzel çalışmayla otogar işletmeleri ve vatandaşlarımız oldukça kolaylık yaşadı. Kâğıt israfıe-bilet ile önlendi. Yılda 10 bin ağacımız da bu sayede kesilmekten kurtuldu. Bilet almaya gelen yolcularımızın; isim, soy isim ve telefon numarasını sisteme kaydederek, bilet ve e-faturalarımızı mesaj yolu ile telefonlarına gönderiyoruz. Bu sistemden bizler ve müşterilerimizde çok memnun. Artık bizde teknolojiyi aktif bir şekilde kullanıyoruz. Kâğıt olayının ortadan kalkması bizlerin üzerinden ciddi bir maliyeti de ortadan kaldırdı. Ayrıca hızlı ve zahmetsiz bilet alma dönemi de başladı diyebiliriz”  şeklinde konuştu.

E-BİLETLER BİRÇOK KOLAYLIK SAĞIYOR

Dijital platformlar üzerinde de satın alınabilen otobüs biletleri vatandaşları otogara gitme zahmetinden kurtardığı gibi zamandan tasarruf etme kolaylığı da sağlıyor. Dijital platformlar üzerinden alınabilen e-biletlerin sağladığı diğer kolaylıklar şu şekilde: Erken rezervasyon yapabilme, farklı firmalar arasında fiyat karşılaştırması yapabilme, gece seferlerini evden/uzaktan kolaylıkla takip edebilme ve ayrıca firmaların kampanyalarından haberdar olarak daha uygun fiyata seyahat etme, sadakat programları olarak isimlendirilen uygulamayla biriktirdiğiniz puanlarla daha uygun fiyatlı biletlere sahip olma. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası