banner
Gündem

Ekipler fideleri toprakla buluşturmak için hazırlanıyor

Aksaray Belediyesi, kendi seralarında ürettiği çiçek ve süs bitkisi fideleriyle şehrin park ve bahçelerini süslemeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, üreten belediyecilik projelerine önem verdiklerini kaydetti. Belediyeye ait seralarda..

Ekipler fideleri toprakla buluşturmak için hazırlanıyor
banner

Aksaray Belediyesi, kendi seralarında ürettiği çiçek ve süs bitkisi fideleriyle şehrin park ve bahçelerini süslemeye hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, üreten belediyecilik projelerine önem verdiklerini kaydetti.

Belediyeye ait seralarda tohumdan fideler, çelikten fidanlar elde edilmesi ile peyzaj çalışmalarında önemli başarılar elde ettiklerini söyleyen Dinçer, “Seralarımızdan elde edilen verimlerle park ve bahçelerde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan fide ve fidanların maliyeti düşürüldü. Bu uygulama ile belediyemiz hem ekonomik yönden kazanç sağladı hem de fidelerin parklarda ve bahçelerde daha uzun ömürlü olduğu saptandı. Aksaray’ın iklim ve toprak yapısına uygun bitkilerin yetiştirildiği seralarımızda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek türü fide olarak yetiştiriyoruz. Belediye ekiplerimiz, özenle yetiştirilen fidelerin toprakla buluşturulması için hazırlıklarını yapıyor” dedi.(Haber Bülteni)

 

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası