banner
Esnaf

El dokuması halı ve kilimler tekrar revaçta

Anadolu’da kök boyalarla boyanmış, Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle süslenerek dokunmuş el emeği göz nuru halı ve kilimler tekrar ilgi görmeye başladı. 20 yıldır turizm sektöründe halı pazarlama işiyle uğraşan Mahmut..

El dokuması halı ve kilimler tekrar revaçta
banner

Anadolu’da kök boyalarla boyanmış, Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle süslenerek dokunmuş el emeği göz nuru halı ve kilimler tekrar ilgi görmeye başladı.

20 yıldır turizm sektöründe halı pazarlama işiyle uğraşan Mahmut Bozdoğan, “Aksaraylı ustalar olarak el dokuması halı ve kilimlere bu yıl fabrika halı fiyatlarının yükselmesinden dolayı talep var. Makine halı fiyatları bizim el dokuması halı ve kilimlerin iki katını çıktı. Hal böyle olunca vatandaşlarda tekrar dokuma halıları tercih etmeye başladı. Makine halılarında sentetik malzeme kullanıldığı için alerjiye neden oluyor. Bu yüzden el dokuması yün halılar sağlıklı olduğu için yurt dışından da talep görüyor. Yurt dışında ağırlıklı olarak el dokuması halı tercih edilirken, ülkemizde de son zamanlarda el dokuması halı ve kilimlere yöneliş halıcıları hareketlendirdi” dedi.

ANADOLU KİLİMLERİ TEKRAR EVLERİMİZİ SÜSLEMEYE BAŞLADI

Bozdoğan, “Piyasadan topladığımız halıların ve tamirini yaptırdığımız halıların büyük bir kısmı yurt dışına; Antalya, Ege ve Kapadokya bölgelerine gelen turistlere satılıyor. Bu yıl Amerika ve Avrupa’dan gelen turistlerin canlı renkteki kilimlere ve pastel tondaki halılara ilgisi yoğun. Bir de Kayseri, Uşak, Konya ile Sultanhanı kilimlerimiz var. Her yörenin kilimleri ve motifleri farklı oluyor. Anadolu kilimleri tekrar evlerimiz süsleme başladı. Avrupa ve Amerika doğal halının kıymetini nasıl biliyorsa, bizim vatandaşlarımızda el dokuması halıların kıymetini bilmeye başladı” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası