banner
Eğitim

Elektronik erişimde ASÜ en iyiler arasında

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) web sitesinde yer alan ve aday öğrencilerin kurum hakkında daha detaylı bilgilere sahibi olmasına imkân tanıyan ‘tanıtım’ sayfası, erişilebilirlik, kullanılabilirlik ve güvenlik açısından en iyi sayfalar arasında..

Elektronik erişimde ASÜ  en iyiler arasında
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) web sitesinde yer alan ve aday öğrencilerin kurum hakkında daha detaylı bilgilere sahibi olmasına imkân tanıyan ‘tanıtım’ sayfası, erişilebilirlik, kullanılabilirlik ve güvenlik açısından en iyi sayfalar arasında yer aldı.

Bilişim Teknolojileri Dergisinin 2022 yılı üçüncü sayısında ‘Türk Üniversitelerinin Aday Öğrenci Web Sayfalarının Erişilebilirlik, Kullanılabilirlik ve Güvenlik Açısından Değerlendirilmesi’ başlıklı bir araştırma makalesi yayımlandı. Şevval Seray Macakoğlu, Serhat Peker, İhsan Tolga Medeni ve Tunç Durmuş Medeni imzasıyla yayımlanan makalede, üniversitelerin aday öğrenciler için hazırladıkları web sayfaları incelendi. ASÜ’nün aday tanıtım sayfası üç saniyelik yükleme hızıyla üçüncü olurken, 147 web sayfasının otomatik test araçlarıyla değerlendirildiği araştırmanın genel sonuçlarına göre ise en iyi 14 kurum arasında yer aldı.

Öte yandan ASÜ, tercihler sürecinde, çevrim içi mecralarda en fazla etkileşim alan kurumlardan birisi oldu. ASÜ’ye dair paylaşımlar Twitter’dan 142 bin 24, Facebook’tan 185 bin 421, Instagram’dan 383 bin 618, TikTok’tan 92 bin 247, YouTube’dan 33 bin 824 kullanıcıya ulaştı. Aynı süre içinde ASÜ’nün resmi web sitesini 93 bin 533, makaleye de konu olan aday tanıtım sayfasını ise 65 bin 850 kullanıcı ziyaret etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası