banner
Özel

Elini değdiği taş sanat eserine dönüşüyor

FARKLI BOYUTLARDAKİ TAŞLARIN ÜZERİNE ÇİZDİĞİ RESİMLERİN DETAYLARI GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR Aksaray’dan tatile gittiği Mersin’de bir tuhafiye işletmesinin vitrininde gördüğü boyalı ve desenli taşlardan etkilenen 60 yaşındaki Füsun Ergüneş, 10 yıldır taş..

Elini değdiği taş sanat  eserine dönüşüyor
banner

FARKLI BOYUTLARDAKİ TAŞLARIN ÜZERİNE ÇİZDİĞİ RESİMLERİN DETAYLARI GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

Aksaray’dan tatile gittiği Mersin’de bir tuhafiye işletmesinin vitrininde gördüğü boyalı ve desenli taşlardan etkilenen 60 yaşındaki Füsun Ergüneş, 10 yıldır taş boyama ve minyatür tablo sanatı ile hayatına renk katıyor.

3 çocuk annesi Ergüneş, yaptığı sanat ile hayata daha pozitif bakmaya başladığını söyledi. Resim yapmaya ilk olarak marangozlardan aldığı suntalar ile başladığını söyleyen Ergüneş, “Suntalar üzerinde çalışmalar yapıp kendimi geliştirdikten sonra tuallerin üzerine resim yapmaya başladım. Resim yaparken en ufak bir detaya dahi uzun süre uğraşsam da zevk ile çalışıyorum. Bazen bir tablonun 2 ay sürdüğü oluyor. Çevremdeki insanlar ürünlerimi evlerinin en güzel köşesine asıp, bana fotoğrafını gönderdikleri zaman benim tüm yorgunluğum gidiyor. Bunun yanında hediye etmekten ve evimi resimlerle ve taşlarla süslemekten de çok hoşlanıyorum. Osmanlı kadın çalışmaları yaparak gençlerimize geçmişimizi anlatıyorum. Çocuklarım ve torunlarım büyüyüp kendi hayatlarına yöneldikleri zaman resme daha çok vakit ayırmaya başladım. Sanat ile aşina olduğum bu süreçte kullandığım birçok ilacı bıraktım. Psikolojimi o kadar düzeltti ki hayata artık pozitif bakmaya başladım” dedi.

TAŞLARA HAYAT VERİYOR

Bir işletmeden aldığı ilhamla bu işe başladığını kaydeden Ergüneş, “Taş boyama işini Akdeniz bölgesinde bir işletmenin vitrininde gördüm, ondan sonra evimde kendimi geliştirerek yüzlerce farklı ebatta taşları boyayarak bir kısmını tablo haline getirdim.  Bir kısmına da renkli desenler çizerek taşlarla hayat verdim. Bunun yanında minyatür tablolar da yapıyorum. Tarihimizi tablolara yansıtıyorum ve yaparken de sanki o dönemde yaşıyormuş gibi hissediyorum.  Bazen yaptığım bir tablonun önünde dakikalarca durup baktığım da oluyor. Bu olay çok hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası