banner
Gündem

En kazançlı çevre koruma projesi

ATIĞINI GETİR, PUANINI TOPLA, KAZANDIĞIN PUANLARI ALIŞVERİŞTE HARCA Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Atık Toplama ve Ayırma Tesisi aracılığı ile geri dönüşümü mümkün olan atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması..

En kazançlı çevre koruma projesi
banner

ATIĞINI GETİR, PUANINI TOPLA, KAZANDIĞIN PUANLARI ALIŞVERİŞTE HARCA

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Atık Toplama ve Ayırma Tesisi aracılığı ile geri dönüşümü mümkün olan atıkların ekonomiye yeniden kazandırılması için ‘Çevre Kart’ projesi başlattıklarını söyledi. Dinçer, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda başlatılan proje ile geleceğe temiz bir çevrenin bırakılmasının hedeflendiğini bildirdi.   ‘Mobil Atık Kazanç Aracı’nın 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda konuşlandırıldığını belirten Dinçer, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerinin, geri dönüşebilen atıkları alışveriş için paraya dönüştüren ‘Çevre Kart’ projesinin detaylarını vatandaşlara aktardığını söyledi.

‘HALKIMIZIN PROJEYE DAHİL OLMASINI İSTİYORUZ’

Atık Kazanç projesiyle gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlandıklarını kaydeden Dinçer, “Öncelikli hedefimiz çevre ve doğanın korunması ve geleceğe temiz bir dünya bırakmak. Özellikle çevreye bırakılan geri dönüşümü mümkün atıkların kontrollü bir şekilde toplanarak bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması projemizin en önemli boyutudur. ‘Çevre Kart’ projesiyle atıklarımızı sıfırlayarak doğayı hep birlikte koruyalım diyoruz. Halkımızın bu projeye dahil olmasını arzu ediyoruz” dedi.

‘ÇEVRE KART’ PROJESİ NASIL UYGULANACAK?

Projeye katılmak isteyen bireylere manyetik özellikli kartlar dağıtılacak. Mobil atık merkezine getirilen atıklar görevliler tarafından tartılacak. Atık türüne göre belirlenen miktarda TL puanı karta yüklenecek. Yüklenen bilgi ayrıca kişinin bildirim yapılmasını istediği cep telefonuna SMS ile iletilecek. Kartlarda biriken TL puanlar Aksaray genelinde anlaşmalı market ve restoran gibi işletmelerde kullanılabilecek.  TL puanına dönüşebilen atıklar ise kağıt, karton, naylon, pet şişe ve diğer plastik ürünler ile metaller ayrışmış bir şekilde teslim alınacak. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası