banner
Gündem

‘Engelsiz bir Aksaray için birlikteyiz’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle engelli vatandaş ve aileleriyle düzenlediği programda buluştu. Düzenlenen programda engelli çocukların yemek duası oluşturdu. Engellilerden oluşan Mehter Takımı’nın gösterisini..

‘Engelsiz bir Aksaray  için birlikteyiz’
banner

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle engelli vatandaş ve aileleriyle düzenlediği programda buluştu.

Düzenlenen programda engelli çocukların yemek duası oluşturdu. Engellilerden oluşan Mehter Takımı’nın gösterisini salondaki misafirler ilgiyle izledi. Engelli Koordinasyon Merkezi’nde eğitim alan çocukların şiir ve şarkı dinletilerine tüm salon eşlik etti. Sportif faaliyetlere katılarak başarı gösteren özel sporculara madalya takdiminde bulunuldu. İş insanlarının desteğiyle alınan 50 adet akülü araç ise düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

‘BU ÇALIŞMA TÜRKİYE’DE İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR’

    

Aksaray Belediyesi tarafından engellilere yönelik yapılan faaliyetleri anlatan Evren Dinçer şu şekilde konuştu: “Aksaray Belediyesi olarak şehrimizi engelli kardeşlerimiz için kolay ve yaşanabilir bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Göreve ilk geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimizin hep yanında olduk, desteğimizi bundan sonraki süreçte de artırarak sürdüreceğiz. Bu bağlamda ilimizde bulunan engelli derneklerini tek çatı altında topladık. ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’ aracılığıyla yaptığımız bu çalışma Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Engellilerimize yönelik yapısal projelerin yanı sıra şehrimizin üst yapı çalışmalarını yaparken de engelli vatandaşlarımız için hassasiyet gösteriyoruz. Kaldırım çalışmalarımızda engelli rampası yapmayı ve sarı kılavuz çizgileri yerleştirmeyi ihmal etmiyoruz. Yürüme engeli olan vatandaşlarımız için engelsiz yaşam aracımızla evlerinden alıp gidecekleri yerlere ücretsiz taşıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamı için devletimizin açtığı E-KPSS sınavına hazırlık sürecinde de ücretsiz sınava hazırlık kursları açıyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimiz aracılığıyla E-KPSS kurslarının yanı sıra işaret dili, takı tasarım, saz kursu, Kur’an-ı Kerim kursu, resim kursu verilirken birçok sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor.”

18 BRANŞTA 775 ENGELLİ VATANDAŞA HİZMET VERİLDİ

Kentte bugüne kadar yapılan çalışmalara yönelik bilgiler de veren Başkan Dinçer, “Engelli Koordinasyon Merkezi’miz aracılığıyla açılan toplam 18 branşta 775 engelli vatandaşımıza hizmet verildi. Bizler engelsiz belediyecilik anlayışımız ile özel ilgiye ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın sosyal hayata aktif katılımları için gerekli olan tüm çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Tabi ki bunu valiliğimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın ve değerli hemşerilerimizin desteği ile gerçekleştiriyoruz. Burada bulunan özellikle akülü araçların şehrimize gelmesinde emeği olan Olgun Akdoğan’a, Taner Özcan Bey’e ve araçların temin edilmesi noktasında destekleri olan Batı İngiltere Derneğimize emekleri için teşekkür ederim. Bugüne kadar toplam 99 adet akülü aracın dağıtımını yaptık. 128 adet manuel engelli aracını ise engellilerimize ulaştırdık. Akülü araç sayımızı 200’e çıkartmak için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası