banner
Gündem

ERASMUS öğrencilerinden ziyaret

Kuzey Makedonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin ortaklığında sürdürülen çevre konulu ERASMUS projesi için Aksaray’a gelen yabancı öğrencilerden oluşan 18 katılımcı, Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisini ziyaret etti. ERASMUS+ Gençlik..

ERASMUS öğrencilerinden ziyaret
banner

Kuzey Makedonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin ortaklığında sürdürülen çevre konulu ERASMUS projesi için Aksaray’a gelen yabancı öğrencilerden oluşan 18 katılımcı, Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisini ziyaret etti. ERASMUS+ Gençlik Değişimi projesinin ana konusunun geri dönüşüm ve toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu bildirildi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından hibelendirilen ERASMUS+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında AksarayCling Youth Initiative grubu öncülüğünde 18 öğrenci Aksaray’a geldi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir kalkınma için projelendirdiği ve sıfır atık yönetimini başarı uygulanmasına olanak sağlayan Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisini ziyaret eden öğrenciler, atıkların kaynağında ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılma sürecini bizzat yerinde gördüler.

‘Yaşam Döngüsü için Geri Dönüşüm’ adlı projede yer alan öğrenciler, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde geri dönüşüm uygulama örnekleri ve süreci hakkında bilgi alırken kendi ülkelerindeki geri dönüşümde izlenen yolu paylaştılar. Öğrenci değişim programının kültürlerarası etkileşimde etkin rol üstlendiğini belirten katılımcı öğrenciler, Aksaray’da başarılı bir şekilde uygulanan atık yönetim biçimi ve örneklerini ders notları arasına ekleyeceklerini söyledi.

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, geri dönüşüm eylem planına önemli derecede katkı sağlayan Toplama Ayırma Tesisi ile atıkların ekonomiye kazandırıldığını bildirdi.(Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası