banner
Siyaset

Erel; ‘90 kilometrelik demiryolu istiyoruz’

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerine katıldı. Bakan Adil Karaismailoğlu’na vatandaşların taleplerini ilettiğini söyleyen Erel, “Biz Aksaraylılar hızlı tren istemiyoruz, biz Aksaraylılar organize sanayi bölgesini Mersin-İskenderun..

Erel; ‘90 kilometrelik demiryolu istiyoruz’
banner

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerine katıldı. Bakan Adil Karaismailoğlu’na vatandaşların taleplerini ilettiğini söyleyen Erel, “Biz Aksaraylılar hızlı tren istemiyoruz, biz Aksaraylılar organize sanayi bölgesini Mersin-İskenderun Limanı’na bağlayacak, Aksaray-Ulukışla arasında bir 90 kilometrelik demiryolu hattı istiyoruz” dedi.

Söz verileli 18 yıl geçtiğini hatırlatan Erel, “Tüm ulaştırma bakanları, başbakanlar Aksaray’a bu sözü verdi, on sekiz sene geçti, hâlâ yapılmadı. Yeri geldiğinde dağları deldiğinizi, denizleri doldurduğunuzu övünerek söylüyorsunuz, keşke Aksaray’ın da 90 kilometre demir yolunu yapsaydınız da ben de buradan size gönül dolusu teşekkür etseydim. Yani organize sanayinin limanlara bağlanmasıyla birlikte Aksaray’da bugün organize sanayide çalışan 13 bin kişi 60 binlere ulaşacak, insanlar işe, aşa, eve kavuşacaklar. Maalesef Aksaray AK Parti hükûmetleri döneminde hiçbir yatırımdan faydalanamamış. Bir Aksaray-Ortaköy yolumuz var, toplamı 35 kilometre el insaf ya! 35 kilometrelik bir yolu 2004’ten bu tarafa söz verdiğiniz hâlde yapmadınız. Niye yapmıyorsunuz? Bu yol batıyı Karadeniz’e bağlayan en kestirme yol. Her hafta orada ölümlü trafik kazaları meydana geliyor. Aksaraylılar size ne yaptı oy vermekten başka? Burada AK Parti ‘li arkadaşları dinledim, Allah versin, her türlü ihtiyaçlarını gidermişsiniz. Aksaray’a gelince Aksaraylı vatandaş elini masaya vurmadığı için, sesini yükseltmediği için mi taleplerini yerine getirmiyorsunuz? Ama yüzde 70’lerde olan oyunuz son seçimde yüzde 40’ara düştü, bu tavır ve davranışınız devam ederse bir dahaki seçimde yüzde 40 sizin için hayal olacak. Yine, dinledim ve 61’inci havaalanı geliyor dendi. Aksaray’ın yüzde 70’i tamamlanan 75’inci Yıl Havaalanı’nı Hükûmetin yatırım programından çıkardınız. Neden? Yolcu yok diye. Aksaray’dan sonra yaptığınız havaalanlarının hangisinde Aksaray kadar yolcu var? Havaalanı yaptığınız bir bölgenin nüfusu Aksaray’ın 3 mahallesinin nüfusu bile değil; yazık günah değil mi Aksaray’a? Yıldızı parlayan, sanayisiyle, tarımıyla, hayvancılığıyla Türkiye ekonomisine büyük katma değer sağlayacak organize sanayisinde Türkiye’nin büyük kuruluşlarının olduğu Aksaray’dan demir yolunu, havaalanını niye esirgiyorsunuz? Yine, Aksaray’da, bu bağlamda, bakanlığınız tarafından hiçbir yatırım yok. Aksaray’ın hiçbir ilçesi bölünmüş yolla Aksaray’a bağlanmıyor. Oysa hemen yanı başımızdaki Nevşehir’de, Kırşehir’de tüm bölünmüş yollarla il ilçeye bağlanmış. Aksaray’ın ‘su üstü köyleri’ dediğimiz Ihlara, Selime, Demirci, Güzelyurt; turizm bölgesi olan… Maalesef bölünmüş yol olmadığı gibi Kireçlik mevkiinde her gün meydana gelen kazalarla vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Bakanımdan Aksaray’a biraz özel ilgi göstermesini, en kısa zamanda demir yolumuzu, Ortaköy yolumuzu tamamlamasını ve Kireçlik mevkiindeki bu can alıcı noktaların ortadan kaldırılmasını talep ediyorum” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası