banner
Siyaset

Erel; ‘Aksaray’ın tüm sorunlarını çözeceğiz’

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksaray’ın yeniden il oluşunun yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Aksaray’ın 15 Haziran 1989 tarihinde yeniden il oluşunda emeği geçenlere teşekkür eden Erel; “Aksaray’ımızın yeniden il..

Erel; ‘Aksaray’ın tüm sorunlarını çözeceğiz’
banner

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksaray’ın yeniden il oluşunun yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Aksaray’ın 15 Haziran 1989 tarihinde yeniden il oluşunda emeği geçenlere teşekkür eden Erel; “Aksaray’ımızın yeniden il oluşunun 33’üncü yıl dönümünde emeği geçen dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal başta olmak üzere; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Aksaray Milletvekilimiz Mehmet Altınsoy’u, Milletvekilimiz Raşit Daldal’ı saygıyla, minnet ve rahmetle anıyorum. Aksaray’ın il oluşunda büyük emekleri olan dönemin Aksaray milletvekili Mahmut Öztürk beyefendi ve o dönemin tüm siyasi partilerine, siyasi partilerin teşkilatlarına, Aksaray’ımız için büyük mücadele veren sivil toplum kuruluşlarımıza, basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘SIKINTILARI DA ÇÖZÜM YOLLARINI DA BİLİYORUZ’

Aksaray’ın ve Aksaraylıların yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını, bu sıkıntıların doğru ekonomi ve tarım politikalarıyla, İYİ Parti iktidarında çözüleceğini belirten Erel; “Bu güzel toprakların güzel insanları her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce ve inanca sahiptir. İlimizin ekonomisi, toplam il işgücünün yüzde 70’ini oluşturan tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.  Arpa, şeker pancarı, mısır, incir, patates, soğan, fasulye, keten ve elma bölgemizin başlıca ürünü olsa da son zamanlarda ekonomik krizin de etkisiyle hayvancılık ve tarım konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.  Esnafımız pandemiyle beraber katlanan ekonomik krizin etkilerini üzerinden atamamış, iflasın eşiğine gelmiştir. Ihlara Vadisi, Selime Katedrali, Saratlı yeraltı şehri, Örenis Han, Sultanhanı ile Somuncu Baba Türbesi ve müzesi yerli yabancı turistlerin ilgisini çekse de potansiyelinin çok altında ziyaretçi ağırlamaktadır. Şehrimizin ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntılar ise herkes tarafından bilinmekte, fakat iktidar tarafından ısrarla çözülmemektedir. Ortaköy yolu, çözümsüzlüğün en basit örneğidir. Yine Aksaray’ımızı Mersin ve İskenderun limanlarına bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla demiryolu ve havalimanı konusunda da Aksaray’a üvey evlat muamelesi yapılması canımızı yakmaktadır. Ama doğru ekonomi, ulaşım,  tarım ve hayvancılık politikalarının uygulanmasıyla beraber Aksarayımızdaki sıkıntılar da bir bir giderilecektir.  İYİ Parti olarak bu konuda gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık, çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası