banner
Ekonomi

Erel, gıda maliyetlerini gündeme getirdi

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM’de yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatif Marketinden aldığı kahvaltılıkları ve dört kişilik bir ailenin gıda giderlerini anlattı. ‘2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 9’uncu Maddesi’ üzerine..

Erel, gıda maliyetlerini gündeme getirdi
banner

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM’de yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatif Marketinden aldığı kahvaltılıkları ve dört kişilik bir ailenin gıda giderlerini anlattı.

‘2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 9’uncu Maddesi’ üzerine söz alan Erel, aldığı kahvaltılıkları da göstererek; “Peynir, zeytin, dört adet yumurta ve iki ekmekten oluşan bir öğünlük kahvaltının maliyetinin 61 lira 40 kuruş oldu. Bu kahvaltının aylık toplamı ise bin 842 lira ediyor. Kuru fasulye, bulgur pilavı ve ekmekten oluşan akşam yemeğinin günlük maliyeti 45, aylık maliyeti ise bin 350 lira. Her iki öğünün bedeli ise aylık 3 bin 192 lira. Dikkat ettiyseniz iki öğün yemek var. Bu aile diyetten, rejimden ya da perhizden dolayı iki öğün yemiyor; yokluktan ve mecburiyetten dolayı iki öğün yiyor” dedi.

Asgari ücretlilerin ay sonunu 293 lira eksikle getirdiğini vurgulayan Erel, “Bu hesaba göre, 3 bin 500 lira maaş alan emeklinin cebine 308, 5 bin 500 lira maaş alan asgari ücretlinin cebine ise 2 bin 307 lira kaldı. Aylık giderlerin içine ev kirası ve faturaların da eklenmesi durumunda, asgari ücretli eksi 293 lira açık veriyor. Bu giderler arasında ulaşım, giyim, temizlik, telefon, internet, et, meyve hatta çay bile yok. Bize inanmayanlar bu rakamları göz önüne alsınlar” diye konuştu.

Konuşmasının devamında, Türkiye’nin sahipsiz olmadığını,  her sorunu çözecek güce ve ekibe sahip olduklarını ifade eden Erel, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Milletimiz çaresiz değil. Liyakatli kadrolarımızla, projelerimizle, çözümlerimizle biz hazırız! Evet, ekonomik kriz var ama kimse merak etmesin; biz çözeriz. Evet, enflasyon var, pahalılık var ama kimse merak etmesin; biz çözeriz. Evet, yokluk, yoksulluk var ama kimse merak etmesin; biz çözeriz. Evet, haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik var ama hiç kimse merak etmesin; biz çözeriz. Çünkü Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok, biz buradayız ve hepsini çözeceğiz, kimse endişe etmesin.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası