banner
Gündem

Erel, sağlıkla ilgili talepleri dile getirdi

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak Aksaray’ın sağlıkla ilgili taleplerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birçok dalda uzman doktor eksikliği olduğunu..

Erel, sağlıkla ilgili talepleri dile getirdi
banner

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak Aksaray’ın sağlıkla ilgili taleplerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birçok dalda uzman doktor eksikliği olduğunu ifade eden Erel, “Anne ve babalardan aldığımız mesajlarda çocuk nörolojisi ve kardiyolojisi alanında uzman doktor talepleri olduğunu gördük. Özellikle bebekler, çocuklar, analar, babalar için çok kıymetli. Yine, Aksaray Devlet Hastanesi 2018’de yeni binaya taşınmıştı ama eski binaların büyük bir bölümü hayırsever vatandaşlar tarafından yapılmıştı, bu binalar atıl vaziyette kaldı. Adlarının yaşatılması hususunda böyle bir güzellik yapan vatandaşlarımız bundan dolayı biraz kırgınlar. Onları da sağlık alanında hizmete kazandırır, yine isimlerini verirsek veya yeni açılacak sağlık kuruluşlarına bu vatandaşların isimlerini verirsek onların gönlünü kazanmış oluruz” dedi.

‘HER İLÇEDE UZMAN  DOKTOR EKSİKLERİ VAR’

İlçelerde de bir takım sorunlar olduğunu ifade eden Erel, “Eskil ilçemizde maalesef, doktor yok, personel eksiği var, ambulans yok ve neticede, iki aydır bana gelen bilgiler ışığında da diş hekimlerinin kullandığı röntgen cihazının bozuk olduğunu ve vatandaşların Aksaray, Konya, hatta Cihanbeyli’ye gitmek zorunda olduklarını söylüyorlar. Yine, Aksaray’ımızın yeni ilçesi Sultanhanı’nda bulunan Entegre Hastanesi bir türlü bitmedi, inşaatı yılan hikâyesine döndü. Birde vatandaşlarımız Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde bulunan sağlık kurumunun ilçe devlet hastanesi olmasını istiyor, uzman doktor talepleri de var. Aksaray’ın hemen hemen her ilçesinde, tabii imkânlar ne kadar yeterlidir bilmiyorum ama uzman doktor eksiklikleri var. Aksaraylılar vatanını, milletini seviyor. Bu bağlamda, Gülağaç, Ortaköy, Ağaçören’e, Sarıyahşi, Güzelyurt ilçelerine imkânlar dâhilinde uzman doktorlar gönderilirse vatandaşımızın devlete olan sadakati ve güveni en üst düzeye çıkacaktır. Yine, Aksaray’da İl Özel İdaresi tarafından yapılan, dört beş yıldır atıl vaziyette bulunan 2 adet yurt binası var. Bu yurtlara ihtiyaç olmadığı için hizmete girmedi. İç Anadolu’da özellikle Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kayseri’nin ortasında bulunan bu binaların geriatri merkezi yapılarak yaşlı vatandaşlarımızın hizmetine sunulması bölgenin bu alandaki ihtiyacını karşılayacaktır diye düşünüyoruz” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası