banner
Siyaset

Erel, tarımdaki sorunları dile getirdi

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Aksaray’ın tarımını anlatarak yaşanan mağduriyetlere çözüm getirilmesini istedi. Erel konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aksaray’da,..

Erel, tarımdaki sorunları dile getirdi
banner

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Aksaray’ın tarımını anlatarak yaşanan mağduriyetlere çözüm getirilmesini istedi.

Erel konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aksaray’da, İç Anadolu’da tarlaların tamamı neredeyse ekildi ama maalesef hala akaryakıt desteği çiftçilerimize ödenmedi. Yine, baktığımızda, Türkiye’de son rakamlara göre tarımsal, bitkisel ve hayvansal faaliyetlerin giderlerinin toplamı 1 buçuk trilyon lira. Bilinenin aksine, en yüksek gider kalemi, kaba yem ve kesif yem olarak dikkat çekiyor 390 milyar lira. İşçilik 310 milyar lira, kiralar 231 milyar lira, mazot 76 milyar lira, gübre giderleri ise 78 milyar lira. Yani, mevzu sadece mazot ve gübre mevzusu değil; bu rakamlara dikkat ederseniz, 390 milyar lirayla tarımsal faaliyetlerde en büyük girdi kaba ve kesif yemde. Hayvancılığın her geçen gün can çekişmesi ve hayvanların kesimhaneye gönderilmesinin altında yatan gerçek, sanırım ki yem fiyatlarındaki bu dayanılmaz artıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve uygulamanın içinden geldiğine inandığımız çok değerli bakanın bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Aksaray hayvancılık ve tarım konusunda Türkiye’nin en gözde illerinden bir tanesi ama son zamanlarda yer altı sularının çekilmesi ve çekilen yer altı sularının yerine Tuz Gölü havzasından tuzlu suların gelmesi, bu verimli toprakların çoraklaşmasına ve çölleşmesine sebep olacak. Ne yapıp edip bu havzaya, diğer su havzalarından su aktarmadığınız zaman, Türkiye’nin tarım anlamında kendi çapında başkenti olan Aksaray’ı ve Aksaray çiftçilerini zor günler beklemektedir.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası