banner
Gündem

Erel, yatırımla vatandaşlık konusunu gündeme taşıdı 

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, yabancılara tanınan yatırım yoluyla vatandaşlık hakkına ilişkin soru önergesi verdi.  Vatandaşların bu konular hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını düşündüğünü söyleyen Erel; “Milletimizin yabancılara verilen vatandaşlık..

Erel, yatırımla vatandaşlık konusunu gündeme taşıdı 
banner

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, yabancılara tanınan yatırım yoluyla vatandaşlık hakkına ilişkin soru önergesi verdi.  Vatandaşların bu konular hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını düşündüğünü söyleyen Erel; “Milletimizin yabancılara verilen vatandaşlık hakkına ilişkin şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi, kaç kişinin bu yolla vatandaşlık hakkına sahip olduğu, kaç kişinin daha başvuru yaptığı gibi soruların yanıt bulması gerekiyor. Mesela son 10 yılda kaç yabancıya konut satıldı, kaç yabancı bu yolla vatandaş oldu, en çok hangi ülkenin vatandaşı konut alarak vatandaşlık hakkına sahip oldu” dedi.

Erel soru önergesinde kaç kişinin vatandaşlık aldıktan sonra konutlarını geri sattığı sorusunun da yer aldığını dile getirdi.

Erel soru önergesinde yer alan hususları şu ifadelerle dile getirdi; “Yabancıların, yatırım yoluyla Türk vatandaşlığına sahip olması, Türkiye sınırları içinde konut alımına yönelmelerinde son derece etkili olmaktadır. Buna ek olarak döviz kurlarındaki hareketlilikler de Türkiye’de ev almak isteyen yabancılar için oldukça avantajlı bir durum yaratmaktadır. 2018 yılı itibariyle yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı alma şartının 1 milyon dolardan, 250 bin dolara düşmesiyle yabancılara konut satışında rekor bir artış görülmüştü. Daha sonra yayımlanan yönetmeliğe göre, Türkiye vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi. Yani, 400 bin dolar değerinde bir taşınmaz satın alıp bu taşınmazı 3 yıl süre ile satmayacağını vadeden tüm yabancılar, Türk vatandaşlığı alma hakkına kolayca sahip olabilmektedir. Bu bağlamda; Ülkemizde son 10 yılda yabancılara satılan konut sayısı kaçtır? Ülkemizde satılan konutlar en çok hangi ülke vatandaşına satılmıştır?  Ülkemizden hangi ülkenin vatandaşı ne kadar konut almıştır? Konut alarak vatandaşlık kazanan kişi sayısı kaçtır? Bu yöntemle hangi ülkeden kaç kişi Türk vatandaşlığı almıştır? Türk vatandaşlığı alma amacıyla yabancılar almış olduğu konutların süresi dolduğunda ne kadarını geri satmışlardır?” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası